Anlık Bildirim

Dünyanın en küçük tam kare aynasız fotoğraf makinası

Sigma dünyanın en küçük yapıya sahip tam kare aynasız fotoğraf makinasını duyurdu. Sigma fp video ve hareketli resim tarafında da iddialı. Detaylar haberimizde.

Üst seviye fotoğraf makinası sınıfının önemli isimlerinden birisi olan Sigma, 'fortissimo pianissimo' olarak isimlendirdiği dünyanın en küçük tam kare aynasız fotoğraf makinasını duyurdu.

Sigma fp özellikleri

Fortissimo pianissimo yakın anlamıyla Çok Gürültülü ve Çok Sade demek. Yani ilklere sahne olması nedeniyle piyasada ses getirirken tasarımıyla da oldukça sade bir çizgi izliyor. Ürün Sigma fp şeklinde pazarlanacak.

24.6MP çözünürlüğünde BSI-CMOS sensör barındıran makine geleneksel bir Bayer filtresi kullanıyor. Otomatik odaklama sistemi kontrast tabanlı olduğu için -5EV seviyesine odaklama yapabiliyor. 100-25600 olan ISO aralığı 6-102400 aralığına kadar genişletilebiliyor.

Sensör tamamen elektronik deklanşöre bağlı ve Eye otomatik odaklamayı destekliyor. Ayrıca HDR desteği de mevcut. Sürekli çekimde 18fps desteklense de en fazla 12 kare yakalanabiliyor. 14-bit DNG desteği sunan kamera 12-bit UHD 4K/24p DNG video kaydı yapabiliyor. Sigma Photo Pro yazılımı ile DNG dosyaları düzenlenebiliyor.

Dünyanın en küçük tam kare aynasız fotoğraf makinası
 

113 x 70 x 45mm boyutlarında ve 370 gram ağırlığında olan gövde L-mount lensler ile uyumlu. Dış ortamlarda kullanım için gövde suya dayanıklı hale getirilmiş. 3.2 inçlik 2.1 milyon noktalı dokunmatik ekran ihtiyaç duyulan tüm kontrolleri sunuyor.

Kompakt gövde üzerinde HDMI, flaş yuvası, mikrofon, USB 3.1 girişi, uzak deklanşör için giriş ve ekstra mikrofon için bir giriş sığdırılmış. Ayrıca ısınmaların önüne geçmek için bir ısı dağıtıcı da yer alıyor.

Kamera farklı filtrelerle sahnelerin daha canlı hale gelmesini sağlıyor. Ayrıca Cinemagraph adı verilen ve GIF benzeri olarak tanımlanan bir hareketli resim modu da doğrudan kamera içerisinde kullanılabiliyor. Sigma fp yıl sonuna doğru piyasada olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim