Anlık Bildirim

DxOMark verilerine göre iPhone 6S, fotoğraf kalitesi açısından birçok Android telefonun gerisinde kaldı

 
DxOMark verilerine göre iPhone 6S, fotoğraf kalitesi açısından birçok Android telefonun gerisinde kaldı
Piyasaya çıkan fotoğraf makineleri ve son yıllarda akıllı telefonları ciddi testlere tabi tutarak fotoğraf kalitesi açısından değerlendiren DxOMark, bu sefer Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone 6S'i masaya yatırdı.
iPhone 6S bildiğiniz üzere bünyesinde yeni bir sensör (12MP arka aydınlatmalı 1/3-inç) taşıyor ve Apple'ın verilerine göre iPhone 6'ya oranla çok daha iyi fotoğraf kalitesi ve düşük ışık performansı ortaya koyuyor. DxOMark'ın testlerinde pozlama performansı (Gölge ile parlak alanları iyi dengeliyor), hızlı ve kararlı otomatik netleme gücü, detay koruma kapasitesi ve doğru beyaz ayarı seçimiyle beğeni toplayan 6S, olumsuz olaraksa özellikle düşük ışık koşullarında görünür parlak kumlama, iç ve dış mekan çekimlerinde karşılaşılabilen renk (Özellikle sarı rengin ağır basması) sıkıntıları ve bazı durumlarda yaşanan istenmeyen ışık oluşumları konusunda eleştiriler aldı.
Sonuç olarak iPhone 6S, örnek çekimlerde daha iyi görünmesine rağmen iPhone 6 ile benzer olarak DxOMark'dan ortalama 82 puan aldı. Bu değer ile LG G4, Sony Xperia Z5, Samsung Galaxy Note 4, Motorola X Style, Sony Xperia Z3 Plus gibi Android modellerin arkasına düşen iPhone 6S, son kullanıcı tarafından çok fazla fark edilmiyor olsa da fotoğraf kalitesi açısından rakiplerinin gerisinde kaldı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3804 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6s, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim