Anlık Bildirim

E3 2012'den 'Infinity Blade: Dungeons' izlenimleri


 E3 2012'de birçok mobil oyun gibi Infinity Blade:Dungeons'ın da demosu mobil oyun severlerin beğenisine sunuldu. 

Demo sürümü ile mobil oyuncular oyunun genel yapısı hakkında az da olsa bir fikir sahibi oldu. Epic Games tarafından yeni iPad lansmanında duyurulan 'Infinity Blade: Dungeons' serinin ilk iki oyununun öncesini konu alıyor ve Infinity Blade'i yapmak için Master of the Forge’un çırağı olan bir kılıç ustasının kontrollerini ellerimize bırakıyor.
İlk ele alındığında Diablo’ya benzerliğiyle dikkat çeken oyunun RPG oyunlarındaki oynanış tarzından çok Hack’n slash dövüş sistemli bir aksiyon oyunu yapısına sahip olduğu belirtiliyor. Belli bir çizgi üzerinde ilerlediğimiz ve bu çizginin dışarısına çıkamadığımız ilk iki oyunun aksine olabildiğince serbest dolaşım imkanı verilen oyunda kontrol sisteminin de çok iyi oturtulduğuna değiniliyor. Karakterle bir yere gitmek istediğimizde o bölüme dokunarak ilerlediğimiz ve savaş anlarında belli bir düşmana saldırmak için düşmanın üzerine doğru karakteri parmağımızla sürüklediğimiz oyunda kontroller aksiyon dolu dövüş sahnelerine uygun bir şekilde tasarlanmış. Daha önce bazı oyunlarda bu kontrol şemasını denendi, bu yüzden kontroller devrimsel sayılmaz, ancak Epic Games’in oyuna olabildiğince başarılı bir şekilde entegre ettiği bu yapı sayesinde oyuna daha kolay odaklanılabildiği belirtildi.
İzometrik kamera açısına yer verilen oyunda, hareketli aksiyon sahnelerinde kameranın başarılı takip mekanizması sayesinde herhangi bir aksama olmadığı da dile getirildi. Çeşitli özel vuruşların, farklı saldırın bulunduğu oyunda özel saldırı kontrollerinin çok karmaşık olmadığı ve alışıldığında basit olduğu belirtiliyor. İlerledikçe dalgalar halinde gelen düşmanların yer aldığı oyunda mini Boss savaşları da bulunurken, buna ek olarak karakter geliştirme ve seviye atlama sistemleri de varlığını sürdürüyor. Serinin ilk iki oyunundaki sabit hazine sandıkları 'Infinity Blade: Dungeons' ile birlikte yerini etrafa dağılmış kırılabilir nesnelere bırakıyor ve bu durum serbest oyun yapısın da keşif hissiyatını arttırıyor. İlk olarak Infinity Blade: Dungeons’ın oynanış videosunda kendini gösteren demir ocağı ile kendi silahımızı yapabildiğimiz oyunda bu sistem mini oyunlara oturtulmuş durumda sunuluyor ve oyuncuda tatminkar bir duygu uyandırıyor.

iPad 3’te demosu test edilen Infinity Blade: Dungeons’ın kaliteli grafikleri ile gerçekten etkileyici olduğu ve bu oyunun göz ardı edilemeyeceği oyuncuların yorumları arasında yer alıyor. Bu yılın sonunda Appstore’da yerini alması beklenen ‘Infinity Blade: Dungeons’ sunduğu yeni oyun yapısı, kaliteli grafikleri ve ilk iki oyuna göre daha derin hikaye yapısı ile mobil oyuncuların vazgeçilmez oyunlarından biri olacak gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim