Anlık Bildirim

Evrensel 3DMark'ın Windows sürümü 4 Şubatta görücüye çıkacak

Yıllardır sistem performans değerlendirmesi dendiğinde ilk akla gelen test yazılımlarından biri olan 3DMark serisi, geçtiğimiz yıl duyurusu yapılan evrensel sürümü ile sadece bilgisayarlar değil tabletler ve cep telefonları için de adil bir karşılaştırma platformu olmayı hedefliyor.
Hakkında çok az bilgi yayınlanan ve 2012 içinde çıkması beklenirken geliştirme sürecinin zorluğu nedeniyle çıkış tarihi ertelenen evrensel sürüm, hızla gelişen akıllı cihazların CPU ve GPU performanslarının karşılaştırılması konusunda platform bağımsız bir değerlendirme aracı olmayı planlıyor.
4 Şubatta ilk olarak Windows sürümü duyurulacak olan evrensel sürümde eğer bir erteleme olmaz ise IOS, Android ve Windows RT versiyonlarının da ilerleyen haftalarda kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor. 
Ayrıntılı sonuç raporlarında kare/sn oranları yanında artık CPU, GPU ve sistem sıcaklık bilgileri de grafiklerde görüntülenebilecek. Futuremark ekibinin aktardığına göre raporlamada yer alan grafikler yakınlaştırma desteği sunacaklar ve ayrıntılı analize olanak sağlayacaklar.
İsimlendirmede de yenilik yapan firma bundan sonra 3DMark yanında yer alan yıl ekini atarak sadece 3DMark ismini kullanacak. Cloud Gate, Fire Strike ve Ice Storm olmak üzere 3 farklı test grubundan oluşacak yeni 3DMark'ın özellikle Android ve IOS sürümlerini Donanimhaber.com ekibi olarak merakla bekliyoruz.
Eğer ekip iddia ettiği gibi platformlar arası adil bir test sistemini oluşturmayı başarırsa gelecekteki telefon ve tablet lansmanlarında 3DMark test sonuçları açıklanan standart değerler arasında yer alabilir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim