Anlık Bildirim

Facebook, Avrupa Birliği yaptırımlarıyla karşılaşabilir

Hizmet şartlarını ve koşullarını, Avrupa Birliği'nin yasal düzenlemelerine uyacak şekilde değiştirmeye Facebook, herhangi bir güncelleme yapmaması halinde yaptırımlarla karşılabilir.

Facebook, Avrupa Birliği yaptırımlarıyla karşılaşabilir
 

Avrupa Birliği tarafından 2016 yılında onaylanan Genel Veri Koruma Tüzüğü(GDPR) ile sosyal medya devlerinin, kullanıcılarla olan ilişkisini yeniden ele alması gerekiyordu. Mayıs ayından itibaren uygulanmaya başlanan tüzük için Facebook, Twitter ve Google gibi şirketler hazırlıklarını önceden tamamlamış ve tüzüğün yürürlük tarihinden önce hizmet şartlarını ve koşullarını Avrupa'daki kullanıcılar için güncellemişti. Şubat ayında güncellemeleri yapan Facebook'un yeni hizmet şartları ve koşulları ise Avrupa Birliği tarafından yetersiz görülmüştü. Bu konu hakkında halen bir adım atmayan sosyal medya devi yaptırımlarla karşılaşabilir.


Kullanıcılara daha fazla hak sağlaması gerekiyor 

Avrupa Adalet Komiseri Vera Jourova, şubat ayındaki uyarının üzerinden 7 ay geçmesine rağmen Facebook'un gerekli düzenlemeleri yapmadığını vurguladı. Facebook'un uzun sürede sadece sınırlı bir ilerleme kaydettiğini belirten Jourova'ya göre şirketin kullanıcılara daha fazla hak tahsis etmesi gerekiyor. Bu haklar arasında Facebook üzerinden gerçekleştirilen online satışlardan sonra kullanıcıların doğrudan paralarını çekebilmesi ve Facebook'a karşı açılacak davaları Avrupa'da da açabilmesi gibi kullanıcıların işini kolaylaştıracak haklar yer alıyor.


Facebook ile ilgili nihai rapor henüz tamamlanmamış olsa da olası yaptırımlardan ilki para cezası. Facebook'un GDPR kurallarına uymaması halinde yıllık küresel cirosunun yüzde 4'üne varan para cezası ödeyebilir. Bu da şirketin 2 milyar dolar civarında bir para cezasına mahkum edilebileceği anlamına geliyor. Sosyal medya devinin bu cezayla karşılaşmamak için ne gibi değişikliklere gideceğini ilerleyen günlerde göreceğiz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim