Anlık Bildirim

Facebook intiharları önlemeyi hedefliyor

Facebook, intihar vakalarını en aza indirmek ve intihara meyilli kullanıcıları bu karardan vazgeçirmek adına bir algoritma geliştirmeye çalışıyor. Sistem şu anda Avustralya'da denenmeye başlandı.
Günümüzde artık intihar edecek ve etmeyi düşünen kişiler sosyal medya hesaplarından bu mesajı gizliden gizliye veriyor. Kimisi rutin paylaşımlarının dışına çıkıyor ve beklenmedik hareketler sergiliyor kimisi de bunu açık bir şekilde arkadaşlarıyla paylaşıyor. Peki biz sosyal medya kullanıcıları bu mesajları algılayabilme konusunda ne kadar yetenekliyiz? Facebook bu noktada intihar edecek kişileri önceden fark etmek ve önlemek için çalışmalar yürütmeye başladı.
Dünya devi Facebook, son birkaç yıldır sosyal sorumluluk projeleri üzerinde sıkça duruyor. Bu alanda da sayısız projelere imza atan sosyal ağ devi, yeni ve farklı bir işe imza attı. Sosyal mecra bu sıralar intihara meyilli kullanıcıları fikrinden caydırmaya çalışıyor.

Sistem şimdilik Avustralya'da test edilme aşamasında. Son dönemlerde "intihar öncesi Facebook'ta gönderi paylaşma" durumlarına tanıklık ettik. Buradan yola çıkan sosyal paylaşım sitesinin ele aldığı bu sistem aslında sadece intihar edecek kişiyi değil bu kişinin arkadaş çevresini de kapsıyor.

Facebook'un geliştirdiği ve henüz test aşamasında olan bu sistemde büyük bir rolü sizler yani Facebook kullanıcıları üstleniyor. Listenizde bulunan herhangi bir arkadaşınızın son dönemlerde garip ve depresif davranışlarını fark ederseniz bu sisteme arkadaşınızın profilini de dahil ediyorsunuz. Sonrasında ise Facebook herhangi bir kötü durum algıladığında ya da gördüğünde bu arkadaşınıza çeşitli uyarılarda bulunuyor ve fikrinden vazgeçirmeye çalışıyor.
Facebook'un destek sayfalarında uzun zamandan beri bu odakta bazı içerikler de yer alıyordu. 
Yazar: Rabia ELMASLI 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim