Anlık Bildirim

G-Sync ve SLI aynı anda çalışınca performansı düşürüyor

Son iki yıldır Nvidia G-Sync ve SLI çoklu kart dizilimini birlikte kullanan oyuncuların performans kaybı yaşadığı rapor ediliyor. Problem yeni yeni gün yüzüne çıkmaya başladı.

Turing tabanlı RTX 2000 serisi artık NVLink tabanlı yeni çoklu kart tasarımını kullanıyor ancak önceki SLI tasarımında bazı problemler yaşanmaya başladı. Özellikle Nvidia G-Sync ile birlikte çalışırken bu problemler ortaya çıkıyor.

İkisi aynı anda olmuyor

Nvidia forumlarında ve Reddit konularında yapılan eleştiriler sonrasında bazı kaynaklar testler yaparak sorunu tekrar etmiş. İki adet SLI formunda GTX 1080 ekran kartı ve Acer XB280HK monitörü ile yapılan testlerde pek çok oyunun performans kaybına yaşadığı görülmüş.

Örneğin Rising Storm 2 oyununda SLI ve G-Sync açıkken 75 fps seviyesinde kare hızı elde ediliyor. G-Sync kapalı iken hız 206 fps seviyesine kadar çıkıyor. Far Cry 5 ve Hitman oyunlarında da önemli farklar ortaya çıkıyor.

Uzmanlar problemin nasıl bir etki oluşturduğunu tam olarak çözememişler. Örneğin The Witcher oyununda performans farkı yaşanmıyor. Deus Ex Mankind Divided oyununda ise sadece DX11 modunda fark açılıyor.

Şimdilik problemin asıl kaynağına inilebilmiş değil. Testler performans farkını ortaya koysa da neden yaşandığını net bir şekilde ortaya koyamamış. Hatta 2016 yılından bu yana sorunun mevcut olduğu da dile getiriliyor. Henüz Nvidia tarafından bir açıklama gelmedi.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim