Anlık Bildirim

Galaxy Note 4 daha yüksek çözünürlükte bir ekran barındırabilir

Galaxy Note 4 daha yüksek çözünürlükte bir ekran barındırabilir

Samsung'un Galaxy S5 amiral gemi modelini lanse etmesinin ardından dedikodu kazanı bu kez Note serisinin yeni amiral gemisi olacak Galaxy Note 4 modeli için kaynamaya başladı. 

Samsung genelde aynı yıl satışa sunulan Galaxy S ve Galaxy Note serisinin amiral gemi modellerini benzer donanımlar üzerine inşa ediyor. Sadece ekran boyutu, batarya, RAM ve özel uygulamalar farklılık gösterebiliyor. 

Ancak Japon kaynaklarına göre Samsung, Galaxy Note 4 modelinde önemli değişikliklere imza atmaya hazırlanıyor. Bu değişiklikler Galaxy S5 ile gündeme gelmişti ancak çoğunu görememiştik. 

Bunlardan ilki ekran çözünürlüğü. Galaxy Note 4 modelinde Samsung'un artık 2560x1440 piksel yani 2K çözünürlüğe geçiş yapacağı belirtiliyor. Diğer ise yongaseti. Bu yıl 32-bit Exynos yongasetleri ile yola devam edeceğini gösteren Samsung, Galaxy Note 4 ile birlikte ilk 64-bitlik Exynos yongasetlerini piyasaya sunmuş olacak. 

Diğer bir değişiklik ise RAM tarafında. ZTE Grand S II modeli için gündeme gelen 4GB RAM boyutu bu kez Galaxy Note 4 için dillendiriliyor. İddialar doğruysa Galaxy Note 4 ilk veya ikinci 4GB RAM taşıyan akıllı telefon olacak. 

Bunun yanında cihaz bataryasının 3600-3800mAh gücünde olacağı ve birtakım optimizasyonlar ile çok daha uzun kullanım sürelerine imza atacağı ifade ediliyor. Dış tasarım olarak ise Galaxy S5'teki gibi suya ve toza dayanıklılık esas olacak. 

Cihaz kamera tarafında da önemli geliştirmelere sahne olacak. 20.7MP çözünürlükte bir arka kamera ve OIS desteği ile cihaz Z2, Z1 Compact, Lumia 1520 gibi rakiplerine meydan okuyacak. Gündeme gelen son iki değişiklik ise 32GB/64GB/128GB depolama seçenekleri ve en yeni Android sürümü ile gelecek olması. 

Bahsedilen özelliklerin ne kadarının gerçekleşeceği konusunda henüz bir fikir sahibi değiliz. Ancak Galaxy Note 4 bu değişiklikler ile gelirse Galaxy S5 modelini de gölgede bırakabilir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1976 kez okundu.
61 kişi, toplam 66 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim