Anlık Bildirim

Galaxy Note 9 beklemeye değer mi?

2018 yılının ilk yarısının bitmesiyle birlikte gözler, yeni nesil amiral gemisi cihazlara yöneldi. Bunlardan en merak edileni de şüphesiz Galaxy Note 9. Peki Galaxy Note 9 beklettiğine değecek mi?
Birçok kullanıcı Ağustos ayında tanıtılacak olan Galaxy Note 9 için gün sayıyor lakin birtakım kesim var ki Galaxy Note 9'un gerçekten beklemeye değer bir telefon olup olmadığını merak ediyor. Peki Galaxy Note 9 beklettiğine değecek mi? 
Hiç şüphe yok ki Galaxy Note serisinin en önemli tercih sebeplerinden birisi interaktif bir kalemle geliyor olması. Phablet sınıfında yer alan Galaxy Note ailesinin bir diğer tercih sebebi ise daha büyük bir ekrana sahip olması lakin bazı kullanıcılar için bu özellikler yeterli olmayabiliyor. 
Şubat ayında düzenlenen Galaxy S9 serisi, tasarımsal açıdan ciddi yenilikler barındırmasa da özellikle değişken diyafram aralığına sahip çift kamerasıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Exynos 9810 çipseti ve artan RAM miktarı, Galaxy S9 ailesinin çok daha tatminkar bir kullanıcı deneyimi sunmasını sağladı. Peki ya Galaxy Note 9'un özellikleri nasıl olacak? Bu sorunun cevabına geçmeden önce Galaxy S9 Plus'ın özelliklerine göz atmakta fayda var zira Galaxy S9 Plus, Galaxy Note 9'un selefi konumunda bulunuyor.
Galaxy Note 9 beklemeye değer mi?
  

Galaxy S9 Plus özellikleri

  • Ekran: 6.2 inç 2960x1440 çözünürlüklü Quad HD+ Super AMOLED ekran
  • Boyut ve ağırlık: 157.7 x 73.8 x 8.5 mm
  • İşlemci: Exynos 9810 (4x 2.9GHz + 4x 1.9 GHz)
  • RAM: 6 GB
  • Depolama kapasitesi: 64/128/256 GB + microSD kart desteği
  • Arka kamera: 12 MP (f/1.5 - f/2.4)
  • Ön kamera: 8 MP (f/1.7) 
  • Batarya: 3500 mAh
  • İşletim sistemi: Android 8.0 Oreo ~ Samsung Experience 9.0
  • Bağlantı noktaları: Bluetooth 5.0, NFC, USB Type-C, 802.11 a/b/g/n/ac, 3.5 mm kulaklık girişi
  • Renk seçenekleri: Gece siyahı, titanyum grisi ve leylak moru

Galaxy Note 9 özellikleri nasıl olacak?

6.4 inç büyüklüğünde Quad HD+ çözünürlüğünde Super AMOLED ekran ile geleceğine kesin gözüyle bakılan Galaxy Note 9, 162.5 x 74.8 x 8.6 mm ~195 gram ebatlarındaki Galaxy Note 8 ile benzer tasarım hatlarını taşıyacak ve hemen hemen aynı ebatlarda olacak. Galaxy S9 ailesinde olduğu gibi Exynos 9810 yonga setinden beslenecek olan Galaxy Note 9'a 6 GB boyutundaki sistem belleği eşlik edecekken, depolama kısmında ise microSD kart ile arttırılabilir 64/128/256/512 GB depolama seçeneklerinin sunulması bekleniyor. Galaxy Note 9'un batarya kapasitesini yüksek tutabilmek adına tekrardan yatay kamera yerleşimini kullanacak olan Samsung, yeni amiral gemisinde hızlı şarj desteğine sahip 4000 mAh kapasiteli pile yer verecek. Samsung Experience 9.5 kullanıcı arabirimi giydirilmiş Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle kutudan çıkacak olan Galaxy Note 9, hızlı bir şekilde Android P güncellemesini de alacaktır. Son olarak Galaxy Note 9'un daha gelişmiş özelliklere sahip S Pen ile geleceği bilgisini ekleyelim.
Göründüğü üzere Galaxy S9 Plus ile Galaxy Note 9 arasında daha büyük batarya ve ekran ile birlikte S Pen dışında çok ciddi farklar bulunmayacak. Kamera noktasında birtakım yazılımsal geliştirmelerle birlikte bir tık daha iyi deneyim sunması beklenen Galaxy Note 9, Samsung'un en güncel arayüzüne sahip olacak. Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle bizlerin karşısına çıkacak olan Galaxy Note 9'un Galaxy S9 ailesine nazaran biraz daha erken Android P güncellemesi alacağı tahmin ediliyor. Saydığımız bu özellikler Galaxy Note 9'un Galaxy S9 Plus'a karşı sahip olduğu en büyük avantajlar arasında.

Galaxy Note 9 ne zaman çıkacak? 

9 Ağustos'ta New York'ta düzenlenecek özel bir etkinlikte tanıtılması beklenen Galaxy Note 9'un Ağustos ayının sonu itibariyle raflardaki yerini alacağı tahmin ediliyor. 

Peki ya beklemeli mi?

Samsung cephesinden kesin bir tarih açıklanmamakla birlikte Galaxy Note 9'un 9 Ağustos günü lanse edileceği söyleniyor. Şu an için önümüzde iki ay gibi bir süre var. Dolar kurunun tahmin edilmesi zor hareketleri ve nispeten daha yüksek fiyat etiketine sahip olacak Galaxy Note 9, kullanıcıları Galaxy S9 Plus almaya yönlendirebilir.
DonanımHaber olarak bizim görüşümüz ise şu yönde: telefonunuzla herhangi bir çizim vs. yapmıyorsanız Galaxy S9 Plus doğru bir tercih olabilir. Zira Galaxy S9 Plus'dan daha pahalı olacak Galaxy Note 9, selefinden pek de farklı özelliklere sahip olmayacak gibi gözüküyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7946 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy note 9 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim