Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 9 bugün tanıtılıyor! İşte tüm bilinenler

Hiç şüphe yok ki günümüzün en merak edilen telefonlarından birisi de Galaxy Note 9. Peki ya Galaxy Note 9 nasıl olacak? Galaxy Note 9 fiyatı ne kadar olacak? Tüm sorularınızın cevabı haberimizde.
Samsung'un kendi alanında rakipsiz olarak nitelendirilen Galaxy Note ailesinin sekizinci ferdi için geri sayım başladı ancak sızıntı sezonu yedi ay öncesinden başladı ve Galaxy Note 9 için şimdiye kadar birçok şey yazılıp çizildi. Biz de sizler için Galaxy Note 9'a dair ne var ne yok derledik.
9 Ağustos akşamı Türkiye saatiyle 18:00'da New York'ta düzenlenecek olan görkemli bir etkinlikle tanıtılacak Galaxy Note 9, canlı yayında Burak Şolt'un Türkçe Simultane çevirisiyle DonanımHaber farkıyla ekranlarınızda olacak. Telefon ile ilgili tüm detayları haberlerimizden okuyabileceksiniz.
 
Galaxy Note 9 özellikleri nasıl olacak? Galaxy Note 9 fiyatı ne kadar olacak? İşte tüm detaylarıyla Galaxy Note 9: 

Galaxy Note 9 teknik özellik tablosu

  • Ekran: 6.4 inç boyutunda 2960 x 1080 (Quad HD+) çözünürlüklü 18.5: 9 formatında Super AMOLED ekran
  • Boyut ve ağırlık: 162 x 76.4 x 8.8 mm ~ ***
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 845 (4x 2.8GHz + 4x 1.8 GHz) / Exynos 9810 (4x 2.9GHz + 4x 1.9 GHz)
  • RAM: 6/8 GB *8 GB RAM yalnızca 512 GB depolama kapasitesine sahip model için mevcuttur.*
  • Depolama kapasitesi: 128/512 GB + microSD kart desteği
  • Arka kamera: 12 MP (f/1.5 - f/2.4) [Değişken diyafram] + 12 MP (f/2.4)
  • Ön kamera: 8 MP (f/1.7)
  • Batarya: 4000 mAh (Hızlı ve kablosuz şarj destekli)
  • İşletim sistemi: Android 8.1 Oreo ~ Samsung Experience 9.5
  • Bağlantı seçenekleri: USB (3.1) Type-C, Bluetooth 5.0, NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 4G VoLTE, 3.5 mm kulaklık girişi 
  • S Pen özellikleri: AirCommand 3.0, Bluetooth, multimedya ve uzaktan kumanda desteği
  • Diğer özellikler: Parmak izi tarama (arka panelde), Iris tarama, yüz tanıma, AKG stereo hoparlör, IP68 sertifikası, Bixby 2.0, AR Emoji, Always On Display (sürekli açık ekran), DeX modu 
  • Renk seçenekleri: Siyah, gri, mor, kahverengi ve mavi

Ekran ve tasarım

Infinity Display (sonsuz ekran) tasarımıyla karşımıza çıkacak olan Galaxy Note 9, 6.4 inç büyüklüğünde 2960x1440 piksel Quad HD+ çözünürlüklü 18.5: 9 en/boy oranına sahip kavisli Super AMOLED panel ile birlikte gelecek. 
Ön ve arka paneli Corning Gorilla Glass 6 (Gorilla Glass 5 de olabilir) ile korunacak olan Galaxy Note 9'un kasası ise hafif ve dayanıklı magnezyum alüminyum alaşımı olan Metal 12 ile güçlendirilecek. Parmak izi tarayıcısı arka panelde kameraların altına konumlandırılan Galaxy Note 9'daki çift kamera kurulumu ise yatay olarak konuşlanmış. Bunun yegane sebebi daha büyük bir bataryanın Galaxy Note 9'a yerleştirilmek istenmesi. 
Galaxy Note 9'un ekran ve tasarım kategorisinde Galaxy Note 8 ile benzer bir çizgi taşıyacağını söyleyelim. 

Donanım

Galaxy Note 9, global pazarda Samsung'un kendi üretimi olan Exynos 9810 platformundan güç alacak. İkinci nesil 10nm FinFet üretim sürecinden geçen Exynos 9810 çipseti, 4 adet 2.9 GHz Cortex -A75 ve 4 adet de 1.9 GHz Cortex -A55 olmak üzere toplamda 8 çekirdekten besleniyor. Grafik tarafı Mali-G72 MP18 ile desteklenen işlemci, gelişmiş makine öğrenme ve görüntü işleme yeteneklerini de bünyesinde bulunduruyor. Snapdragon 845 yonga seti ise yalnızca ABD pazarında satışa sunulacak Galaxy Note 9'da kullanılacak. 
Ayrıca Galaxy Note 9'da titanyumdan üretilmiş büyük bir soğutma borusu kullanılacağı ifade ediliyor. Bu sayede özellikle oyun ve DeX modu gibi telefonu zorlayacak belirli fonksiyonlarda ısı borusuyla birlikte denge sağlanacak.
6 GB LPDDR4x RAM'den beslenecek olan Galaxy Note 9, minimum 128 GB (microSD kart destekli) depolama kapasitesiyle satışa sunulacak. 512 GB depolama seçeneği de olacak Galaxy Note 9'un bu modelinde ise 8 GB sistem belleği yer alacağı konuşuluyor, ancak bu sürümün hangi pazarlarda satışa sunulacağı bilinmiyor. 

Batarya 

Galaxy Note 7 faciasından bu yana batarya konusunda büyük bir özveriyle çalışan Samsung, Galaxy Note 8 modeliyle birlikte batarya kapasitesini düşürmüş ve Galaxy Note 7'de kullanılan 3500 mAh'lik bataryanın yerine 3300 mAh kapasiteli bir bataryaya yer vermişti. 
Galaxy Note 9 ile birlikte ise ilk kez arttırıma gidecek olan Samsung, yeni amiral gemisinde USB (3.1) Type-C üzerinden şarj olan 4000 mAh kapasiteli devasa bir bataryaya yer verecek. Şirket, daha büyük bir bataryaya yer vermek ve Galaxy Note 7'de batarya boyutunun büyük olması ve içerdiği devreye küçük kalması nedeniyle yaşanan patlamaların önüne geçebilmek adına Galaxy S9 ailesinde tercih ettiği dikey kamera yerleşiminden vazgeçerek, Galaxy Note 8'de olduğu gibi tekrardan yatay kamera pozisyonuna geçiş yapacak. 
Samsung'un "Adaptive Fast Charging" adını verdiği hızlı şarj teknolojisi ile desteklenecek bataryada Qi kablosuz şarj standartları da yer alacak.

Kamera 

Galaxy S9+'da kullanılan kamera modülüne ev sahipliği yapan Galaxy Note 9, kamera tarafında yapılan yazılımsal optimizasyonlar ile selefinden ayrışıyor. Kameranın teknik özellikleri ise şöyle: 
f/1.5 - f/2.4 değişken diyafram açıklığına sahip, PDAF (3 kat daha hızlı odaklanma) ve Dual Pixel (otofokus) özellikli 12 MP çözünürlüğündeki ISOCELL ana kamera sensörüne yine 12 MP'lik (f/2.4) telefoto kamera eşlik ediyor. Her iki kamera da OIS (Optik İmaj Sabitleyici) desteğine sahipken, birincil sensörle geniş açılı fotoğraflar ve telefoto kameranın yardımıyla da Bokeh efekti uygulanmış fotoğraflar çekebilmek mümkün. 

Galaxy S9+ saniyede 480 kare Full HD video kaydı gerçekleştirebilirken, 960 FPS'e kadar da yavaş çekim özelliğine sahip. Ancak bu noktada Galaxy Note 9, yapılan yazılımsal optimizasyonlarla selefinden ayrışmayı başarıyor zira Galaxy S9+, 960 FPS'de çekilen videolardaki bölümleri yalnızca 0.2 saniye için vurgulayabiliyor ve vurgulanan 0.2 saniyelik bölüm, yaklaşık 6 saniye olarak oynatılıyor. Galaxy Note 9'da ise işler biraz daha değişiyor. Belirtilen süreler iki katına çıkarken, videolardaki bölümler 0.4 saniyeliğine vurgulanıyor ve oynatma süresi ise 12 saniyeye çıkıyor.
Ayrıca kamera yazılımı yapay zeka algoritmalarıyla donatılan Galaxy Note 9, "Akıllı Kamera" özelliğiyle görüntü ayarlarını otomatik olarak ayarlıyor. Bu sayede fotoğrafı çekilen nesnenin en kaliteli anını, çok rahat ve hızlı bir şekilde yakalayabilmek mümkün.
Galaxy Note 9'un ön kamerası ise muhtemelen f/1.7 diyafram açıklığında 8 MP çözünürlüklü bir sensör içerecek. Otofokus özellikli selfie kamerasına 3 MP çözünürlüğe sahip, iris tarama için kullanılan ikinci bir kamera eşlik edecek. Ayrıca ön kameranın 3D emoji (Samsung'un tabiriyle "AR Emoji") desteğine sahip olduğunu da belirtelim.
Galaxy Note 9, kamera deneyimi noktasında Galaxy S9+ ile benzer bir performans sergileyecektir ancak Galaxy Note 9'un kamera arayüzünde yapılan yazılımsal optimizasyonlar sayesinde Galaxy S9+'tan bir tık daha iyi kamera performansına sahip olacak. 

S Pen 

Hiç şüphe yok ki Galaxy Note ailesini, diğer amiral gemisi telefonlardan ayrıştıran en önemli özelliği dahili bir S Pen isimli kalemle geliyor olması. Ancak Galaxy Note 9'daki S Pen diğer Note modellerindeki kalemlerinden bir hayli farklı. İlk bakışta normal bir stylus kalem gibi görünse de Galaxy Note 9'un yazılımı S Pen'i çok daha fonksiyonel bir hale dönüştürüyor. 
4096 seviye basınç hassasiyetine sahip yeni S Pen, Bluetooth desteğine sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Bu sayede sıradan bir stylus kalem olmaktan sıyrılan yeni S Pen ile Galaxy Note 9'u uzaktan kumanda edebilmek mümkün. S Pen'i uzun mesafeli bir denklanşör butonu gibi kullanarak resimler çekebilir, müziklerinizi durdurabilir, ileri/geri sarabilir, sunumlarınızı yönetebilir veya Bixy sanal asistanını çağırabilirsiniz

2,4GHz Bluetooth LE bağlantısı üzerinden Galaxy Note 9 ile haberleşecek olan S Pen, 50 mAh kapasiteli olduğu tahmin edilen bir batarya tarafından desteklenecek ve Galaxy Note 9 üzerinden şarj olacak.
İnce uçlu yapısıyla normal bir kalem kadar sezgisel olan yeni S Pen, üç farklı renk seçeneğine sahip. Bunlar: Sarı, mor, kahverengi ve siyah.

Bixby 2.0

Galaxy Note 9 özellikleri
 
Galaxy Note 9 ile birlikte hizmete girecek olan Bixby 2.0 sanal asistanı artık çok daha yetenekli. Yenilenen arayüzüyle karşımıza çıkacak olan Bixby, üçüncü parti uygulamaları da destekleyecek. Bu sayede çok daha işlevsel bir hal alacak olan Bixby ile birlikte Spotify, Facebook gibi üçüncü parti birçok uygulamayı kontrol edebilmek mümkün olacak. 
Bixby ayrıca 2.0 sürümüyle birlikte daha doğal yanıtlar vererek, sorularınızı çok daha hızlı cevaplayacak. Keza yapay zeka algoritmalarıyla da desteklenecek olan Bixby'nin gürültülü ortamlarda dahi sizi rahatlıkla duyabileceği ifade ediliyor.  

Yazılım ve diğer özellikler

Parmak izi tarayıcısına alternatif olarak Iris tarama ve yüz tanıma kimlik doğrulama seçeneklerine yer verilen Galaxy Note 9; Samsung Experience 9.5 arayüzü giydirilmiş Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle birlikte gelecek. Ayrıca Galaxy Note 9'un Android 9.0 P güncellemesini de hızlı bir şekilde alacağını söyleyelim.
Galaxy S9 ailesinde olduğu gibi Dolby Atmos destekli ve AKG imzası taşıyan stereo hoparlöre ev sahipliği yapacak olanGalaxy Note 9'u harici bir DeX Pad olmadan HDMI kablo aracılığıyla monitör veya televizyona yansıtabilmek mümkün. 

Galaxy Note 9 aksesuarları

Samsung, Galaxy Note 9 ile birlikte Wireless Charger Duo isimli kablosuz şarj aletini de tanıtacak. Wireless Charger Duo ile birlikte hem Samsung'un yeni nesil akıllı saati Galaxy Watch'u hem de Galaxy Note 9'u şarj edebilmek mümkün.
Galaxy Note 9 için zengin bir aksesuar opsiyonu sunacak olan Samsung, Galaxy Note 9'a özel tasarladığı deri, alkantara ve slikon kılıfları da görücüye çıkaracak.

Galaxy Note 9 ne zaman tanıtılacak? Galaxy Note 9 ne zaman satışa çıkacak?

9 Ağustos akşamı Türkiye saatiyle 18:00'da New York'ta düzenlenecek olan görkemli bir etkinlikle tanıtılacak Galaxy Note 9, canlı yayında Burak Şolt'un Türkçe Simultane çevirisiyle DonanımHaber farkıyla ekranlarınızda olacak. Telefon ile ilgili tüm detaylar haber olarak paylaşılacak.
Ayrıca DonanımHaber'den Mesut Çevik, New York'taki "Galaxy Unpacked" etkinliğini yerinden takip edecek ve Galaxy Note 9'un ilk izlenim videosunu sizlerle paylaşacak.
Tanıtımından hemen sonra ön siparişe açılması beklenen Galaxy Note 9'un 24 Ağustos tarihi itibariyle satışa çıkacağı belirtiliyor.

Galaxy Note 9 fiyatı ne kadar olacak?

Ve hepinizin merakla beklediği soruya geldik:" Galaxy Note 9 ne kadar olacak?" MediaMarkt'ın Türkiye web sitesinde ön siparişe açılan Galaxy Note 9'un taban fiyatı, yani 128 GB depolama kapasiteli giriş modeli için 6499 TL fiyat etiketi biçilmiş. 512 GB'lık modelin ise 1000 TL daha fazla fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. 
Yine MediaMarkt'ta yer alan bilgilere göre Galaxy Note 9; Eylül ayının ilk haftası Türkiye pazarına giriş yapacak ve teknoloji mağazalarındaki yerini alacak. 
Galaxy Note 9 resmi tanıtım videosu: 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5293 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy note 9 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim