Anlık Bildirim

Gameloft'un mobil oyun gelirleri ilk çeyrekte %59 oranında arttı


 Gameloft 2012 yılı ilk çeyreği için mali kazanç raporunu yayımladı ve şirket mükemmel bir büyüme grafiği çizerek mobil oyun pazarındaki büyümenin ne kadar hızlı olduğunu da gösterdi.

Gameloft 2000’li yıllarda mobil oyun piyasasına ilk adımlarını atan ve son zamanlarda akıllı telefon, tablet pazarında başarılı işleri ile adından sıkça söz ettiren bir oyun geliştiricisi. Gameloft yayımladığı 2012 yılı ilk çeyrek mali raporlarına göre gelirlerini %14 oranında arttırarak 58.9 milyon dolara çıkardı. Bu mali raporda ayrıca bölgelere göre gelir dağılımları da şu şekilde: %44 Asya-Pasifik-Latin Amerika bölgeleri, %30 Kuzey Amerika bölgeleri ve %25 Avrupa-Ortadoğu-Kuzey Afrika bölgeleri olarak belirtildi. Gameloft’un mali raporunda bu bilgilerin dışında en çok dikkat çeken kısım ise firmanın %40’lık satışını oluşturan mobil oyunlardaki gelirin geçen yıla oranla %59 artmış olması. Son zamanlardaki bu gelir artışının nedeninin firmanın yeni iş mantığı olan Free to Play oyunlarının artmasından kaynaklandığını söylemek pek yanlış olmaz.
Akıllı telefon ve tabletlerin hızlı bir şekilde gelişmesi ile birlikte mobil oyun pazarında büyük bir çıkış yakalayan firma ilerleyen günlerde de bu çıkışını sürdürerek adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5147 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, iOS ve
2 etiket daha gameloft Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim