Anlık Bildirim

GeForce GTX 660'ın teknik özellikleri şekilleniyor

Nvidia'nın önümüzdeki haftalarda piyasaya sürmeyi planladığı GeForce GTX 660 modeline ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Daha önce bazı ekran kartları için ilk elden bilgi sızdıran Expreview forum üyesi PHK tarafından açıklanan detaylar, Nvidia'nın orta segmenti hedeflediği GTX 660'ın uzun süredir gündemde olan bazı özelliklerini doğrulamış oldu.
28nm üretim teknolojisiyle geliştirilen GK104 grafik yongasının kırpılmış bir versiyonunu kullanacak olan GeForce GTX 660'ın, GeForce GTX 670'e benzer şekilde oldukça kısa boyutlu bir baskılı devre kartı kullanacağı ve Nvidia'nın iş ortaklarına tasarım konusunda herhangi bir sınırlama getirmeyeceği ifade ediliyor. 6 SMX kümesine ve buna bağlı olarak 1152 paralel işlem birimi ile gelecek olan GeForce GTX 660'a, 192-bit bellek veri yolu ve  2GB GDDR5 bellek kapasitesi eşlik edecek. Bu noktada bellek kapasitesinin 1.5GB olabileceği ya da bu kapasiteye sahip bir başka GTX 660 modelinin olabileceğini de not düşelim.
Referans tasarımında 4 fazlı PWM'e yer verilen GeForce GTX 660 görüntü aktarımı içinse çift DVI, DisplayPort ve HDMI konnektörlerini kullanacak. Kepler mimarisinin karakteristik özelliklerini bünyesinde barındıran kartın ısıl güç tasarımı ise 100 Watt olarak telaffuz ediliyor. Saat hızları bilinmeyen GeForce GTX 660 yakın bir gelecekte başka bazı kaynaklara göreyse de GeForce GTX 570 stokları tükendikten sonra yani muhtemelen Ağustos gibi sunulacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18734 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, geforce ve teknik özellik
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim