Anlık Bildirim

Google'dan Apple'a 3 milyar dolarlık varsayılan arama motoru ödemesi

Arama devi Google, Apple'ın iOS cihazlarında varsayılan arama motoru olmayı sürdürmek için bu yıl 3 milyar dolar ödeme yapacak. Şirket daha önce bunun için 1 milyar dolar ödeme yapmıştı.
ABD merkezli araştırma şirketi Bernstein, Google'ın iOS cihazlarda varsayılan arama motoru olarak kalabilmek için Apple'a bu yıl yaklaşık 3 milyar dolar ödeyeceğini söyledi. Arama devi üç yıl önceki 1 milyar dolarlık mikardan bu yıl 3 milyar dolara çıkmış durumda.
Analist A.M. Sacconaghi Jr. konuyla ilgili açıklamasında "Mahkeme evrakları, Google'ın 2014 yılında Apple'a 1 milyar dolar ödediğini gösteriyor ve 2017 mali yılında Apple'a yapılan toplam Google ödemelerinin 3 milyar dolara yaklaşabileceğini tahmin ediyoruz" dedi.
Deneyimli analist bu ödemelerin nerdeyse tamamının Apple için kâr olduğu göz önüne alındığında Google'ın tek başına Apple'ın bu yılki toplam işletme kârının yüzde 5'ini oluşturduğunu söylüyor. Ayrıca Sacconaghi, iOS cihazların Google'ın mobil arama gelirine yaklaşık yüzde 50 katkıda bulunduğunu da ifade etmiş durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim