Anlık Bildirim

Google’dan sitelere yeni gelir modeli: Google Contributor

Google, web siteleri için yeni bir gelir modelini hayata geçiriyor. Google Contributor ile web siteleri ziyaretçilerine daha az reklam gösterecek, kaybettikleri geliri ise başka bir yolla sağlayacak.
Dünya genelinde web sitelerinin en önemli gelir kalemlerinden biri olan Google Adsense, mobil reklamlardan videolara kadar pek çok alanda karşımıza çıkıyor. Reklamlar kullanıcıların gezinme deneyimini sekteye uğratan en önemli konu elbette. Web siteleri içinse kullanıcıların bu rahatsızlığı gidermek adına engelleyici yazılımlar kullanması en büyük problem.

Bu noktada kullanıcılar ile web siteleri arasında orta yolu bulmayı amaçlayan Google, Contributor adını verdiği yeni bir projeye imza attı. Siteler için gelir kaynağı, ziyaretçiler içinse reklamlardan kurtulma kanalı olan Contributor, kullanıcıların aylık bir katkı payı ödeyerek, ödedikleri para oranında reklamlardan kurtulmasını amaçlıyor.

2, 5 veya 10 dolar olarak belirlenen ödeme tutarları, sitelerin o kullanıcıya göstereceği reklamdan kazanacağı paranın düşülmesi esasına dayanıyor. Yani 2 dolar ödediğinizde reklam görmek yerine 2 dolarlık reklam gösteriminden kurtulmuş oluyorsunuz. Tabi bu ödediğiniz para doğrudan siteye gitmiyor. Google da Adsense için kendi payına düşen kesintiyi gerçekleştiriyor.
 
Google’dan sitelere yeni gelir modeli: Google Contributor

Bunun için bir etiket de hazırlayan Google, sitelerin projeye dahil olup olmadıklarını üç farklı tasarımda hazırlanmış görsel ile ziyaretçilerine gösterebilmesini sağlamış. Konuya ilişkin Google tarafından hazırlanan sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.
Bu proje kullanıcılardan ne kadar ilgi görür merak konusu gerçekten. Özellikle Google’ın YouTube başta olmak üzere çok geniş bir yelpazede reklam gösterimi gerçekleştirmesi neticesinde yeni çalışma, diğer web sitelerinden ziyade en çok Google’a fayda sağlayacak. Bunun yanı sıra kullanıcıların ödeyeceği meblağın Google hesapları üzerinden takip edilecek olması nedeniyle ödeme yapan herkesin Google hesabına giriş yaparak web’de gezinecek olması, Google’ın daha fazla veri toplayarak daha isabetli reklamlar göstermesi yönünde de katkı sağlayacak.
Peki konuyla ilgili olarak sizin düşünceleriniz neler? Küçük meblağlarda ödeme yapmayı düşünür müsünüz?
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3718 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google contributor, google ve
2 etiket daha adsense Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim