Anlık Bildirim

Google'ın arttırılmış gerçeklik gözlüğü detaylanıyor


Google bir süre önce arttırılmış gerçeklik gözlüğü konsept videosu ile izleyenleri bu giyilebilir teknolojiye hayran bırakarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Yayınlanan videodaki arttırılmış gerçeklik gözlüğü için geride bıraktığımız yılın eylül ayında patent başvurusunda bulunan Google’ın patent kabul tarihi 15 Mayıs 2012 olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz günlerde Google arttırılmış gerçeklik gözlüğünün kullanımını detaylandıran yeni bir patent alarak daha önce pek üzerinde durulmayan bu konuyu açıklığa kavuşturdu. Alınan bu yeni patentte kızıl ötesi özelliklere sahip bileklik, yüzük, yapay tırnak ve çıkarmalar ile kontrol sağlanıyor. Arttırılmış gerçeklik gözlüğü bünyesinde bulunduracağı kamera ile kızıl ötesi özelliklere sahip bu aksesuarlar tarafından gönderilen sinyalleri toplayarak kullanıcıya tepki verebilecek.

Google tarafından patenti alınan bu konseptin gerçek hayatta yerini alması için daha bir çok geliştirmeye ve yeni teknolojilere ihtiyaç duyulsa da giyilebilir teknolojilerin yükselişi kaçınılmaz olacak gibi görünüyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5611 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim