Anlık Bildirim

Google'ın çekirdek Android uygulamaları tehlikede

Google'ın çekirdek Android uygulamaları tehlikede

Google'ın Android işletim sistemi açık kaynak olması ile bilinir ve en çok bu özelliğine eleştiriler yöneltilir. Zira Google ile Android üreticileri arasında yapılan özel kullanım anlaşmaları vardır ve üreticilerin Android işletim sistemini nasıl kullanacağı buna göre belirlenir.

Bu anlaşmaların içerikleri sır gibi saklansa da son dönemde bazı ayrıntılar internete yansımıştı. Bunların en önemlisi de çekirdek Android uygulamaları ile ilgili. Bilindiği gibi Google ortaklarından Android işletim sistemi için herhangi bir ücret talep etmiyor. Ancak üreticiler sistem içerisinde YouTube, Haritalar gibi çekirdek uygulama paketine yer vermek zorunda. Google bu sayede çekirdek uygulamalarına çok hızlı bir şekilde kullanıcı kazanıyor ve bu da reklam gelirlerini doğrudan etkiliyor. 

Kaliforniya'da açılan bir dava bu uygulamayı tehlikeye düşürecek gibi görünüyor. İki tüketici ve bazı Android üreticileri tarafından açılan haksız rekabet davasında; Google'ın çekirdek Android uygulamalarını zorla üreticilere dayattığı ve bunun da adil rekabete aykırı olduğu iddia ediliyor. Davalı taraf Google'ın bu uygulamasının sona erdirilmesini istiyor. 

Şimdilik davanın seyrinin nasıl ilerleyeceği bilinmiyor. Eğer davada aleyhte karar çıkarsa Google Play de dahil ön yüklü Google uygulamalarına bir son verilecek veya Güney Kore'de olduğu gibi kullanıcının istediği zaman kaldırma imkanı olacak. Google ise hiçbir surette böyle bir zorlama yapmadığını belirtiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1156 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim