Anlık Bildirim

Google'ın internet sağlayan uçağı test uçuşlarında düştü

Google'ın internet sağlayan uçağı test uçuşlarında düştü
 
Son dönemde büyük şirketlerin insansız hava araçları (İHA) ile herkese internet ulaştırma yarışına girdiğini görüyoruz. Bu konuda özellikle Facebook ve Google başı çekerken şirketler bir süredir test uçuşlarına da başlamış durumda.
Ancak test uçuşları da zaman zaman başarısız denemelere sebep olabiliyor. Google'ın isimsiz Solara 50 uçaklarından birisinin de Mayıs ayının başında yapılan bir denemede düştüğü açıklandı. İHA'nın kalkıştan kısa bir süre sonra problem yaşadığı ve yere çakıldığı belirtilirken kazada kimsenin yaralanmadığı belirtildi. Uçak internet sunacağı pilot bölge olan New Mexico eyaleti içerisinde düşerken, ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulunun kaza sebebini bulmak için araştırmalara devam ettiği belirtiliyor.
Düşen hava aracı Google'ın satın aldığı Titan Aerospace şirketi tarafından geliştirilmişti. 50 metrelik kanat açıklığına sahip uçağın sorunsuz şekilde uçabilmesi için yüksek irtifada uçması gerekiyor. Google tarafından yapılan açıklamada prototip aşamasındaki uçağın düştüğü doğrulanırken, bu tarz kazaların yaşanabileceği ancak şirketin güneş enerjili uçak konusunda hala iyimser olduğunu söylendi. Ayrıca açıklamada yeni bir teknolojiyi başarılı noktalara taşımak için böyle kazaların yaşanmasının kaçınılmaz olduğu belirtildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4567 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, İnternet ve google
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim