Anlık Bildirim

Google'ın sürücüsüz otomobilleri yaklaşık 500 bin km'lik bir mesafe katetti

Google, henüz test aşamasında olan sürücüsüz otomobil projesi ile ilgili bazı detayları kamuoyuyla paylaştı.

Sürücüsüz 12 araca sahip olan Google'ın yaptığı açıklamada bu araçların toplamdan 482 bin km'lik bir test sürüşü gerçekleştirdiği belirtilirken, çeşitli trafik koşullarında gerçekleştirilen bu testlerde hiçbir kaza yaşanmadığının altı çiziliyor. Bu yılın nisan ayında sürücüsüz araçlar ile 322 bin km yapıldığı göz önüne alındığında Google'ın kısa bir süre içerisinde oldukça önemli bir gelişme gösterdiği görülüyor. Söz konusu araçlar şu an için normal bir aracın test süresini aşmış olsa da, satışa sunulabilmesi için bir dizi testin daha uygulanması gerektiği belirtiliyor.

Sürücüsüz araçların testlerinin milyon kilometreyi bulacağını belirten Google'ın daha fazla durum için testler yapması gerektiği özellikle karlı hava koşulları ve yol yapım çalışmalarına yönelik bir takım testlerin yapılması gerektiğini daha önce belirtmişti. Bu gibi testlerin ardından satışa sunulmak için bir adım daha atmış olacak olan sürücüsüz araçların üzerinde bulunan 2 kontrol panelinin de bire indirilmek için çalışıldığı belirtiliyor. 

Şimdilik Google çalışanları tarafından test edilen sürücüsüz araçların 482 bin km'lik bir mesafeyi güvenli bir şekilde atlatması aracın güvenilirliği açısından oldukça önemli bir artı olsa da araçların daha birçok testten geçmesi gerektiğini belirtmekte fayda var. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim