Anlık Bildirim

Gücünü akıllı telefonlardan alan drone: PhoneDrone Ethos

Hayata geçebilmek adına Kickstarter'ı kullanan firmalardan xCraft, "PhoneDrone Ethos" ile akıllı telefonları havaya uçuruyor. Akıllı telefonlarımız iç donanımlarıyla amaçlarından fazlasını sunuyor.
 
Gücünü akıllı telefonlardan alan drone: PhoneDrone Ethos
2015 Nisan ayında akıllı telefonları kişisel insansız hava aracı haline getiren proje PhoneDrone'u sizlere burada tanıtmıştık. O zaman istediği başarıyı elde edemeyen geliştirici xCraft, yeni hazırladığı PhoneDrone Ethos ile hedefine ulaşmayı başardı.
İlk versiyona göre çok daha modern görünen ve dört adet pervanesi kapanmıyor olsa da daha kompakt bir yapısı bulunan PhoneDrone Ethos, koruma gücü arttırılan gövdesinde iOS ile Android işletim sistemli birçok akıllı telefonu aktif olarak taşıyabiliyor. Çalışmak için bu telefonların sensör, işlemci ve kablosuz bağlantı yeteneklerini kullanan drone modeli, iki farklı şekilde kontrol edilebiliyor.
Özel uygulaması ile çizilen rotayı ve yükseklik değerlerini otomatik olarak takip edebilen PhoneDrone Ethos, aynı zamanda başka iOS ile Android işletim sistemli akıllı telefonlar ya da "Apple Watch" üzerinden de anlık olarak yönetilebiliyor. Bünyesinde yer alan telefonlar ile oldukça kaliteli video ve fotoğraf çekimlerinin altından kalkabilen cihaz, kablosuz bağlantı noktasında ise WiFi teknolojisi kullanıyor.
Saatte 55 km hıza çıkabilen, değiştirilebilir bataryasıyla 15 ila 20 dakika boyunca havada kalabilen, 267 x 231 x 56 mm boyutları bulunan ve 350 gram ağırlığıyla rahatlıkla taşınabilecek bir çözüm ortaya koyan drone, açık kaynak kodlu yazılım geliştirme kitiyle de uygulama tabanında boyunda büyük işler için programlanabiliyor.
Kickstarter üzerinde konan 100 bin dolar hedefi 471 bağış ile 120 bin dolar seviyesine getiren PhoneDrone Ethos, yapılacak en az 235$ bağış ile 2016 Eylül ayında elde edilebiliyor. Ürünün tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim