Anlık Bildirim

Harvard Üniversitesi'nden Profesör Rogoff: Bitcoin'in değeri 100 dolara düşebilir

Harvard Üniversitesi'nde profesör olan Kenneth Rogoff 10 yıl içinde Bitcoin'in değerinin 100 dolara düşebileceğini ve bu durumun 100.000 dolar değerinden daha olası olduğunu düşünüyor.

Harvard Üniversitesi'nden Profesör Rogoff: Bitcoin'in değeri 100 dolara düşebilir
 

Geçtiğimiz yılın sonlarında Bitcoin'in değerinde meydana gelen artış bütün yıl sonu değer tahminlerini alt üst etmiş ve Bitcoin'in yakın gelecekte yüz bin dolar hatta bir milyon dolar değerini görebileceği yönünde tahminler artmıştı. Aralık ayında Bitcoin'in değerinin 20.000$'a ulaşmasının ardından beklenen olmamış ve geçtiğimiz ayın başında Bitcoin 6.000$ değerine kadar gerilemişti. Bitcoin son zamanlarda 11.000$ değeriyle yatırımcıları yeniden cesaretlendirse de Harvard Üniversitesi'nden Profesör Kenneth Rogoff felaket senaryolarının da olası olduğunu vurguluyor. 


100.000$ ihtimalinden daha olası 

CNBC'nin Squawk Box programına konuşan Profesör Rogoff, 10 yıl sonra Bitcoin'in değerinin, şu anki değerin çok düşük bir kısmı kadar olacağını düşünüyor. "10 yıl sonra Bitcoin'in değerinin 100 dolar olması ihmali, 100.000 dolar olması ihtimalinden daha yüksek." diyen Rogoff, Bitcoin'e yönelik küresel düzenlemelerin zaman alacağını ancak düzenlemelerle birlikte Bitcoin'in değerinin düşeceğini belirtiyor. Ragoff ayroca Bitcoin'le kara para aklamanın önüne geçmek için sadece ABD'nin ya da Çin'in atacağı adımların yeterli olmayacağını devletlerin bu konu üzerinde uluslararası arenada iş birliği yürütmesi gerektiğini vurguladı.


Tabi Rogoff'un 100 dolar senaryosu Bitcoin'in mevcut değeri göz önünde bulundurulduğunda uzak bir tahmin gibi görünüyor ancak Rogoff'la birlikte bazı uzmanlar da Bitcoin'de sert bir düşüş bekliyor. ABD'nin önde gelen yatırım şirketi Vanguard'ın, baş ekonomisti Joe Davis, Bitcoin'in değerinin sıfıra inebileceğini düşünürken Morgan Stanley yetkilileri Bitcoin yatırımcılarına temkinli olmalarını ve ciddi değer düşüşü ile karşılaşabileceklerini söylüyor.


Bugün sabah saatlerinde 12.000$ değerine yaklaşan Bitcoin'in değeri, gün içinde 10.000$ değerinin altına gerilese de şu an yeniden 11.000$'ın üzerinden işlem görüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3510 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), dolar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim