Anlık Bildirim

Hissedarlar kabul etti: Harman, Samsung ailesine katılıyor

Geçtiğimiz yıl Samsung’un satın alma girişiminde bulunduğu ancak şirket hissedarlarının tekliften memnun kalmadığı ses teknolojileri uzmanı Harman, Samsung ailesine katılmayı kabul etti.

Hissedarlar kabul etti: Harman, Samsung ailesine katılıyor Tam Boyutta Gör
 

Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz kasım ayında dünyaca ünlü ses sistemleri üreticisi Harman’ı 8 milyar dolar karşılığında bünyesine katan bir anlaşma imzalamıştı ancak anlaşmanın ardından Harman’ın hissedarları, 8 milyar doları yetersiz bulup karşı çıkınca satın alma işlemi askıya alınmıştı. Harman hissedarları bugün yapılan oylamada ise miktarı kabullendiler ve %70 gibi bir çoğunlukla Harman’ın, Samsung’a katılmasına onay verdiler.

Bu onayın ardından JBL, AKG, Bang & Olufsen gibi markaları bünyesinde barındıran ve Tesla, Porsche, Mercedes, Jaguar gibi önemli otomobil üreticilerine akıllı sistemler ve araba teypleri üreten Harman artık Samsung için çalışmaya başlayacak ve hem Samsung’un otomotiv sektöründeki hamlelerini destekleyecek hem de şirketin üreteceği yeni model akıllı telefonların ses sistemini üretecek.

Artık Harman’ın Samsung ailesine katılması için geriye sadece düzenleyici kuruluşların anlaşmaya onay vermesi kalıyor. ABD, Güney Kore, Çin ve Avrupa Birliği’ndeki tekel oluşumunu önleyici makamlar anlaşmayı inceleyip onaylamasıyla birlikte Harman’ın 2017’nin 3.çeyreğine gelmeden Samsung bünyesine katılması bekleniyor.

8 Milyar dolarlık satın alımın tamamlanmasıyla birlikte bu satın alım bir Koreli şirketin denizaşırı en yüksek maliyetli satın alımı olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim