Anlık Bildirim

ABD yeni bir nükleer bomba geliştirdiğini duyurdu: Hiroşima'ya atılandan 24 kat güçlü

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Hiroşima'ya atılan atom bombasından 24 kat daha güçlü bir nükleer bomba geliştirdiklerini duyurdu. Kongre tarafından onaylanması halinde B61-13 envantere dahil edilecek
ABD, Hiroşima'ya atılandan 24 kat daha güçlü nükleer bomba yaptı Tam Boyutta Gör
Pentagon, 1980'lerde geliştirilen eski B61-7'nin yerini alacak B61-13 adlı yeni bir nükleer yerçekimi bombası geliştirdiğini duyurdu. ABD Savunma Bakanlığından alınan bilgilere göre yeni bomba öncekiyle aynı 360 kiloton güce sahip olacak. Yani, Hiroşima'ya atılan atom bombasından 24 kat daha güçlü bir bombadan bahsediyoruz.

B61-13 "yerçekimi bombası" türünde olacak. Motorlu bir füzeyle hedefe gönderilmek yerine, yerçekimi etkisiyle düşerek patlayacak. Bir bombardıman uçağı tarafından hedefin üzerine bırakılacak. Pentagon, B61-7'in yerini alması planlanan yeni bombanın ABD cephaneliğindeki toplam nükleer silah sayısını değiştirmeyeceğini söylüyor.

ABD, Hiroşima'ya atılandan 24 kat daha güçlü nükleer bomba yaptı Tam Boyutta Gör

Geliştirilmiş kuyruk tasarımı ile daha hassas hedefleme

B61-13, B61 yerçekimi bombasının 13. varyantını temsil edecek. Yeni bomba modern güvenlik ve kontrol sistemlerinin yanı sıra düz düşmesine ve hedefi daha hassas bir şekilde vurmasına yardımcı olan geliştirilmiş bir kuyruk kitine sahip. Bu sayede olası dairesel sapma (CEP) değeri 30 metreyi geçmeyecek.

ABD, Hiroşima'ya atılandan 24 kat daha güçlü nükleer bomba yaptı Tam Boyutta Gör

Pentagon bu duyurunun herhangi bir jeopolitik olayla ilgisi olmadığını belirtiyor. Yapılan açıklamada "Bu girişim aylar süren inceleme ve değerlendirmelerin ardından gerçekleştirilmiştir. B61-13'ün sahaya sürülmesi herhangi bir güncel olaya yanıt niteliğinde değildir; değişen güvenlik ortamına ilişkin süregelen bir değerlendirmeyi yansıtmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3705 kez okundu.
21 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, pentagon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim