Anlık Bildirim

Japon ticaret devi kripto para borsası satın alıyor

Kripto paralara olan ilgi azalıyor gibi görünse de kurumsal tarafta aksine artıyor. Japon ticaret devi Rakuten, Everybody’s Bitcoin borsasını satın aldığını duyurdu.

Blok zinciri teknolojilerine olan yatırımlar devam ederken diğer taraftan kripto paralara olan ilgi de artıyor. Japonya’nın elektronik ticaret devi Rakuten, kripto para borsası satın almaya karar verdi.

Talep var 

Rakuten 2015 yılından bu yana Bitcoin ile ödeme kabul ediyor. O dönem ABD sitesini Bitcoin ödeme sistemi Bitnet ile entegre ederek önemli bir adım atmıştı. Platform blok zinciri teknolojilerine de önemli yatırımlar yaptı.

Son hamlesi ise Everybody’s Bitcoin adıyla bir Bitcoin borsasını satın almak oldu. Yine Japonya’da faaliyet gösteren borsa, Rakuten iştiraki Rakuten Card bünyesine katıldı. Satın alma 2.4 milyon dolar bedel ile tamamlandı.

Everybody’s Bitcoin borsası geçen yıl kurulmuş ancak lisansı olmadığı Japon Mali Hizmetler Ajansı tarafından takibe alınmıştı. Yılın ikinci çeyreğinde 444 bin dolar zarar eden borsa lisans almak için çalışmalara devam ediyor.

Rakuten özellikle yabancı borsa müşterilerinin kripto para borsalarına yatırım yapma talebi nedeniyle böyle bir hamle yaptığını ifade ediyor. Borsanın işleyişini menkul kıymetler bölümü takip edecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim