Anlık Bildirim


ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, 25 şirketi kapsayacak şekilde bir ticari soruşturma başlattı. Ülkede satılan Alman ve Japon otomobillerin bazılarında kullanılan termoplasitik malzemenin bazı patent yasalarını ihlal ettiği iddiasına dayandırılarak başlatılan soruşturmanın kaynağı Intellectual Ventues isimli yatırım şirketi.

Özellikle otomobil endüstrisinde kullanılan malzemenin otomobillerin ısıya dayanıklı olmasına ihtiyaç duyulan bölümlerinde kullanıldığı ifade ediliyor. Devir daim su pompası ile hidrolik direksiyon parçalarında bu malzemeye sıklıkla rastlanıyormuş.

Soruşturma 45 gün sürecek bu süreçte bahse konu olan otomobil üreticilerin ABD’de satılan birçok modeli detaylı bir şekilde incelenecek. Honda, Toyota, BMW gibi markaların ülkede çok satan modellerinin de listede yer aldığı belirtiliyor. 2016 model BMW 2 serisi, 2017 model Honda Accord, 2016 Toyota Camry ilk adı geçen modeller oldu. Şayet olası bir patent ihlaline karar verilirse otomobil üreticileri geriye dönük olarak ciddi tazminatlar ödemekle karşı karşıya kalabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4353 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, toyota ve
3 etiket daha BMW patent honda
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim