Yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kendi yerli otomobiline sahip olabilmek için önemli çalışmalara ev sahipliği yapıyor. Ülkenin önde gelen eğitim kurumlarından Yakın Doğu Üniversitesi, Günsel Model 1 adını verdiği otomobilin resmi tanıtımını gerçekleştirdi. Tasarım ve geliştirme çalışmaları haricinde üretiminin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılacağı belirtilen Günsel Model 1, 90 farklı tasarım sonucu ortaya çıkan yeni nesil araç olmak iddiasında.
Otomobil çalışmalarının arkasındaki motivasyon, Yakın Doğu Üniverstesi'nin kurucu rektörü Dr. Suat Günsel'in çocukluk hayatina dayanıyor. Zaten otomobilin ismi de tam olarak buradan geliyor. Üniversite bünyesinde farklı disiplinlerdeki bilgi birikiminin bir araya getirilerek oluşturulduğu otomobil, modern teknolojileri ihtiva eden bir profil sergiliyor. Tasarım olarak özellikle ön far grubuyla bir miktar Audi havası taşıyan ancak genel olarak şehir yaşamanın ihtiyaçlarına yanıt verecek, bunu yaparken dinamik görünümden de taviz vermeyen bir otomobil portesi çiziyor Günsel Model 1.
İsimlendirme metodolojisi olarak Tesla'nın izinden giden otomobil, tamamiyle elektrikli bir araç. En yüksek verimlilik için alüminyum şasi ve kompozit gövde üzerinde inşa edilen araç, 4 yolcu taşıyabilecek şekilde dizayn edilmiş. Tam şarjda 350 km menzili olduğu ifade edilen Model 1, hızlı şarj teknolojisi ile sadece yarım saatte boş olan pilini doldurabiliyor. 0-100Km hızlanmasını 8 saniyede gerçekleştiren otomobil, 500 bin km'den sonra bile pil verimliliğini %90'larda tutabiliyor. Otomobil ayrıca frenleme esnasında oluşan enerjiyi de rejeneretif sistemiyle değerlendirebiliyor.
Elektrikli olduğu için aynı zamanda sessiz çalışan otomobil, geliştiricileri tarafından yenilikçi-verimli-zarif olarak tanımlanıyor. Günsel Model 1'in ne zaman üretime gireceği ve yollarda boy göstereceği henüz bilinmiyor ancak Yakı Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, kısa bir süre içinde Model 1'i yollarda göreceğimizi söylüyor. Detaylarını merak ettiğimiz Günsel Model 1 için yavru vatanımıza şimdiden başarılar diliyor, yolları açık olsun diyoruz.
Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:



yolyordam35
21 saat önce
1.0tce 115hp + lpg + cvt otomatik + 4x4 olursa türkiyede de iyi bir fiyatlandırmayla çıkarsa peynir ekmek gibi satar.
U
unununium
1 gün önce
Beş yıl gibi uzun bir süre içerisinde yeni bir petrollü araba çıkarmaları saçma bence. Bunu duster diye çıksrmamasının diğer sebebi de satışların düşüklüğü olabilir
Bakin araba ureten sirket mi yokda software yazan sirket mi daha cok para kazaniyor? Araba ureten sirket mi yoksa telefon dizayn eden sirket mi daha cok para kazaniyor (Apple telefonu uretmiyor sadece dizayn ediyor ve Cinde urettiriyor.)
Gunumuz kosullari degisti yatirimin araba uretmeye degil gelecegin para getirecek islerine yapilmasi lazim.
Bugun 10 sene calisip araba ureticeksiniz, buyuk ihtimla zararina satacaksiniz baslangicta vs. Onun yerine bu para Ar-Ge ye harcansa, ITye harcansa yeni bir bulus yapilmaya yeni bir urun bulunmaya calissa cok daha mantikli.
Bir telefon 100-200 dolara mal oluyor. 700-1000 dolara satiliyor yuzde 400-500 kar var. Ama arabada bu oran cok dusuk hem de cok daha riskli cok daha fazla parca var cok daha buyuk yaitirim gerekiyor.
Edit: Mesela buyuk ihtimalle araba ureten sirketten cok uzun omurlu ve en yuksek menzili verebilecek pili uretecek sirket parayi kazanacak. Ya smart phone belki daha da gelisecek yarin obur gun iphone satilmayacak baska bir X markasi one gececek. (nasilki Nokia Ericson bittiyse).
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
39088 kez okundu.
75 kişi, toplam 78 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Otomobil, kktc ve