Anlık Bildirim

Kia Niro elektrikli crossover, 380 km menzili ile tanıtıldı

Güney Koreli üretici, tamamen elektrikli Kia Niro modelinin üretim versiyonunu kendi evindeki fuarda resmi olarak tanıttı. Kendine has detaylara sahip araçta iki farklı batarya seçeneği bulunuyor.

Kia Niro elektrikli crossover, 380 km menzili ile tanıtıldı Tam Boyutta Gör
 

Güney Koreli üretici, tamamen elektrikli Kia Niro modelinin üretim versiyonunu kendi evinde düzenlenen Uluslararası Elektrikli Araç Fuarı’nda resmi olarak tanıttı. Üreticinin elektrikli araç pazarındaki yeni temsilcisi olan bu crossover, standart Niro ve PHEV Niro modellerine oldukça yakın.

Yeni Kia Niro EV, tasarım olarak diğer Niro türevlerine benzer çizgilere sahip olsa da elektrikli olduğu için kendine has detaylara da sahip. Bu farklı detaylar arasına şekli korunan ancak delikleri kapatılan, aynı zamanda şarj girişine ev sahipliği yapan ön ızgarayı dahil etmek mümkün. Elektrikli araçların sembolü haline gelen mavi dokunuşlar kendini Kia Niro EV modelinde de gösterirken, ön tampondaki yay şekline benzer gündüz farları da oldukça dikkat çekici görünüyor.

İki farklı batarya, maksimum 380 km menzil 

Kia, şimdilik yeni aracının performans detayları hakkında bilgi vermedi, ancak aracın iki farklı batarya seçeneğine sahip olarak satılacağını resmi olarak onayladı. Bu seçeneklerden ilki olan 39.2 kWh batarya paketi, elektrikli Kia Niro’nun tek şarjla 240 km yol almasına imkan verirken, diğer bir seçenek olan 64 kWh batarya da bu menzili 380 kilometreye kadar taşıyacak.

Aynı şekilde Kia Niro’nun teknoloji tarafındaki detaylar da bir hayli eksik. Ancak, sürücü asistan sistemleri tarafında ön çarpışma uyarı sistemi, şeritten ayrılma uyarısı, akıllı hız kontrolü ve arka çarpışma uyarı sistemi gibi teknolojilerin kullanılacağı Kia tarafından onaylandı.

Kia, şimdiye kadar 5 binin üzerinde ön sipariş alan elektrikli Niro modelinden oldukça umutlu. Şirket, aracın satışta olan hibrid versiyonunun da oldukça popüler bir araç olduğunun altını çiziyor. Ülkemizde de satışta olan bu hibrid model, 152 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Elektrikli modelin fiyatı ise henüz açıklanmış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim