Anlık Bildirim

Koşu oyunu Fotonica'yı denedik

Koşu oyunu Fotonica'yı denedik
Santa Regione tarafından geliştirilen Fotonica adlı oyun Appstore'daki yerini aldı. Biz de bu oyunu sizler için denedik.

Koşu türüne mensup olan Fotonica, oyunculara hız ve keşif duygularını yaşatmayı planlıyor. Fotonica'da Arcade, Endless ve Versus olarak adlandırılan 3 farklı oyun modu bulunuyor. Bu modların her biri normal ve zor olmak üzere, iki farklı zorluk seviyesi içeriyor.

Türün diğer temsilcilerinden farklı olarak tek bir yönde ilerlediğimiz Fotonica'da aralarında mesafe olan yollar arasında atlayarak ilerlemeye çalışıyoruz. Hata yapmak için birden fazla şansımızın olduğu Arcade modunda en yüksek puanı, hızı ve en uzun mesafeyi elde etmek için koşuyoruz. Bu modda 7 farklı bölüm bizleri bekliyor. 

Hata yaptığımız an kendimizi oyun menüsünde bulduğumuz Endless modunda, birbirinden farklı 3 bölüm bulunuyor. Bu mod, Arcade moduyla aynı amaca hizmet ediyor. 

Fotonica'nın çok oyunculu modu olan Versus'da aynı cihaz üzerinden 2 kişi oyunu oynayabiliyor. Versus modundaki kapışmaların hangi bölümde geçeceğini, kaç galibiyetin zafer getireceğini ve zorluk seviyesinin hangi düzeyde olacağını ayarlamak ise, bize düşüyor. Bu arada oyunun cihazın ekranında hem yatay hem de dikey bir şekilde konumlanabildiğini de belirtelim.

Siyah ve vektörel çizimlerin buluştuğu bir dünyada geçen Fotonica, bu dünyayı birinci şahıs kamera açısından gösteriyor. Her oyuncuya hitap etmese de, Fotonica'nın özgün çizimleri farklı bir görsel deneyim yaşatmayı başarıyor. Hafif tondaki müziklerin bu farklı görselliğe başarılı bir şekilde eşlik ettiği Fotonica'da kontroller tek bir dokunuşla sağlanıyor. Oyunun ses efektleri ise, tatmin edici düzeyde. 

Koşu denince ilk aklımıza gelen oyunlardan biri olmasa da görselleri ve müzikleriyle farklı bir deneyim sunmayı başaran Fotonica'ya aşağıdaki Appstore bağlantısı üzerinden erişebilirsiniz. Fotonica'nın iOS sürümünün yanı sıra, masaüstü ve Ouya sürümleri de bulunuyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim