Anlık Bildirim

Kripto para borsası Poloniex, Goldman Sachs destekli şirkete satıldı

Finans dünyasının önde gelen isimlerinden Goldman Sachs'ın desteklediği Circle şirketi, popüler kripto para borsası Poloniex'i satın aldığını duyurdu.

Kripto para borsası Poloniex, Goldman Sachs destekli şirkete satıldı Tam Boyutta Gör
 

Blockchain teknolojisini temel alarak uluslararası ticaret, yatırım ve ödeme servisleri geliştiren ve Goldman Sachs'tan 50 milyon doların üstünde finansal destek alan Circle şirketi, kripto para dünyası için önemli bir satın almaya imza attı. Boston merkezli şirket, günlük 150 milyon dolar civarında kripto para ticaretini gerçekleştiği popüler borsalardan Poloniex'i satın aldığın duyurdu. Fortune'un raporuna göre Circle, 68 farklı kripto para birimine ev sahipliği yapan Poloniex'i satın almak için 400 milyon dolar ödemeyi kabul etti.


Önemli borsalar arasında 

Halihazırda akıllı telefonlar üzerinden para transferi gerçekleştirmeye izin veren bir uygulaması da bulunan Circle'ın, Poloniex'i satın alacağı yönündeki iddialar ilk kez bu ayın başında ortaya atılmış ancak iki taraf da konuyla ilgili bir açıklama yapmamıştı. CoinMarketCap'in 24 saatlik işlem hacmi sıralamasına göre en büyük 14. kripto para borsası olan Poloniex, son aylarda Bittrex ve Binance gibi borsaların gerisinde kalsa da çok sayıda kripto paraya yatırım yapılmasına olanak sağladığı için halen gözde borsalar arasında ismi anılıyor.


Circle'ın kurucularından Sean Neville ve şirket CEO'su Jeremy Allaire'nin satın almayı duyurduğu blog yazısı aslında iki şirketin bir süredir bu satın almanın zeminini hazırladıklarını gösteriyor. Son birkaç aydır Circle yönetimin ekibinin Poloniex'le çalıştığını açıklayan ikili, satın almanın ardından ilk olarak müşteri hizmetleri noktasında önemli adımlar atılacağını kaydetti. Kripto paralardaki ani düşüş ve yükselişlere bağlı olarak kullanıcı akınına uğrayan Poloniex geçtiğimiz aylarda birkaç servis dışı kalmış ve kullanıcıları mağdur etmişti. Görünen o ki Circle, bu hatalar yüzünden Poloniex'i terk eden müşterileri yeniden platforma çekmeye çalışacak.


Öte yandan şirket farklı uygulamalarıyla Poloniex'i entegre ederek geleneksel varlıklarla kripto paraların bir arada bulunduğu geniş bir ekosistem oluşturmayı amaçlıyor. Çinli teknoloji devi Baidu'dan da destek gören Circle ayrıca kullanıcıların Poloniex'ten farklı para birimleri(dolar, euro ve pound gibi) ile mal varlıklarını çekmelerine izin verecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim