Anlık Bildirim

Kripto para piyasası 200 milyar dolara indi, Bitcoin hakimiyeti yüzde 51 oldu

Her şey iyiye gidiyor derken kripto para piyasası yine tepe taklak oldu. Bitcoin dalgalanmaya başlayınca altcoinler adeta çakıldı. Desteği olmayanlar ise dibi görmüş durumda.

Temmuz ayında başarılı bir grafik yakalayan kripto para piyasası beklentileri de arttırmıştı. 10x veya 20x artış tahminleri yapılırken Ağustos ayına girmemizle birlikte yine kırılgan yapısına geri döndü.

Pazar nereye gidiyor?

SEC kurumunun Winklevoss kardeşlerin ETF başvurusunu reddetmesi sonrasında başlayan gerileme ABD’nin borsa yatırım fonu olarak Bitcoin kullanılmasını kabul eden tasarıyı ertelemesi ile artış gösterdi.

8500 dolar seviyesini test etmesine rağmen ivmesini kaybeden Bitcoin teknik desteği kırarak 6150 dolar seviyelerine kadar indi. Kırılgan piyasa nedeniyle altcoinlerde de büyük düşüşler yaşandı.

Yılın başında altın dönemini yaşayan alt coinler adeta çakılmış durumda. Bu dengesizlik Bitcoin’i yüzde 51 hakimiyet oranıyla rekora götürdü. Pazarın genel hacmi küçüldüğü için Bitcoin’in artan oranı altcoinlerde baskı oluşturuyor.

Ethereum yüzde 10 değer kaybıyla 300$ seviyesini zorlamaya başladı. Bir dönemin gözdesi Ripple ise 29 cente kadar inmiş durumda. Litecoin 50$ seviyesini zorlarken son dönemde yüzde 60 kazandıran Tezos ise yüzde 30 civarında bir kayıp yaşadı.

Pazarda daha çok satış yaşandığını ifade eden uzmanlar anlık yükselişler görülse de yine yerini düşüşlere bırakabileceğini ifade ediyor. Bitcoin biriminin 8000 dolar üzerinde kalması düşüşlerin son bulmasını sağlayabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim