Anlık Bildirim

Lockheed Martin: "Türkiye'nin F-35'lerini başka ülkelere kolaylıkla satabiliriz"

ABD'nin Türkiye'ye yönelik olası bir F-35 yasağını değerlendiren Lockheed Martin CEO'su, bu durumun projeyi etkilemeyeceğini, Türkiye'nin F-35'lerine pek çok ülkenin talip olduğunu iddia etti.

Lockheed Martin: 'Türkiye'nin F-35'lerini başka ülkelere kolaylıkla satabiliriz' Tam Boyutta Gör

Türkiye, Rusya’dan alacağı S-400 hava savunma sistemi nedeniyle ABD’nin yoğun baskısı altına girmiş durumda. Öyle ki Türkiye, S-400 alımını durdurmadığı takdirde olası bir F-35 yasağıyla tehdit ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda açıklama yaparak “Türkiye’nin dışlandığı F-35 projesi çöker” demişti. Lockheed Martin CEO’su ise bugün “Türkiye’ye F-35 yaptırımı bizi etkilemez” açıklamasında bulundu.

F-35’lerin ana üretici firması Lockheed Martin CEO’su Marillyn Hewson, New York’ta düzenlenen bir konferansta konuşma yaptı. Hewson, “Şirketin Türkiye'ye yönelik olası F-35 yasağından etkilenmeyeceğini, hali hazırda başka ülkelerin de Türkiye'nin uçaklarına talip olduğunu” belirtti. Türkiye’den boşalan yerleri doldurabilecek ülkelerin de Japonya ve Polonya olduğu dile getirildi.

"Türkiye'nin uçaklarını almak isteyen pek çok ülke var" 

Hewson, Lockheed'in Türk pilotlarının eğitimden geçirildiği Arizona'daki Hava Kuvvetleri Üssü'ne dört adet F-35 verdiğini ve mevcut plana göre şirketin Türkiye'ye yılda yaklaşık sekiz jet göndermeyi planladığını açıkladı. Hewson, "Bu önemli bir miktar değil. Eğer Türkiye yaptırım nedeniyle uçakları alamazsa, şimdi ya da gelecekte yeri doldurulacaktır. Pek çok ülke bu uçakları gerçekten istiyor. Bu açıdan, Türkiye noktasından bakıldığında, durumun bizim açımızdan bir etkisi olacağını düşünmüyorum" yorumunda bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12603 kez okundu.
57 kişi, toplam 66 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
türkiye s-400, abd f-35 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim