Anlık Bildirim

Logitech’den yenilikçi tekerleğe sahip klavye

Çevre birimleri konusunda uzman firmalardan Logitech, klavye pazarında adından söz ettirecek bir yeniliğe imza atıyor. Logitech CRAFT üretkenlik tekerleği ile çok konuşulacak.

SOn dönemde Microsoft Surface Dial ile başlayan bir üretkenlik tekerleği hamlesi görüyoruz. Çevirme düğmesi olarak da adlandırılan bu yenilik şimdi klavyelere geliyor. Logitech ilk adımı çoktan attı bile.

IFA 2017 fuarında tanıtılan Logitech CRAFT, sol üst kısma bir üretkenlik tekerleği yerleştirerek bir ilke imza atıyor. Alüminyum alaşımdan imal edilen Crown adındaki tekerlek, açık olan uygulamaya göre farklı fonksiyonları yerine getirebiliyor.

Yeni bir bakış açısı

Örneğin Adobe Photoshop içerisinde iken resmin parlaklığı, kontrastı veya renk doygunluğu tekerlek ile ayarlanabiliyor. Microsoft Excel uygulamasında tablolar oluşturmak veya düzenlemek, Microsoft Word uygulamasında fontların boyutunu ayarlamak mümkün. Uygulama içerisinde olmadığınız zamanlar ise ses kontrolü, uygulamalar arasında geçiş,

Dokunmatik hassasiyete sahip tekerleğe tıklayarak veya döndürerek hükmedebiliyorsunuz. Tıklama işlemi fonksiyon türünü değiştirerek geniş bir işlem listesi oluşturuyor. Bu sayede pek çok uygulamada neredeyse klavyenin diğer tuşlarına ihtiyaç duymadan düzenlemenizi yapabiliyorsunuz.

Kullanıcılar özelleştirilmiş profiller oluşturmak için Logitech Options yazılımını kullanıyor. Adobe Photoshop CC, Adobe Illustrator CC, Adobe Premiere Pro CC, Adobe InDesign CC and Microsoft PowerPoint, Excel ve Word gibi pek çok uygulama yazılım tarafından destekleniyor.

CRAFT klavyesi ayrıca akıllı bir aydınlatmaya sahip. Kullanıcının ellerini algılayarak ortamın parlaklığına göre aydınlatmasını otomatik olarak ayarlayabiliyor. Easy-Switch tuşu ise USB alıcı ve BLuetooth üzerinden bağlayabildiğiniz iki bilgisayar arasında geçiş yapabiliyor. Klavye dünyasına yenilik getirmek isteyen Logitech Craft, 200$ fiyat etiketi ile satılacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim