Anlık Bildirim

MASAK’tan kripto para yatırımcılarına iyi haber

Bugüne kadar kripto para borsalarına yapılan para transferleri MASAK tarafından şüpheli işlem kategorisine sokuluyordu. Şimdi ise bu tanım değiştirilmiş durumda.

Dünya çapında kripto paralara ilgi anlamında en yüksek orana sahip ülkelerden biri konumunda olan Türkiye’de yatırımcıların endişelerini giderecek önemli bir adım atıldı. Adım MASAK’tan geldi.

Müjdeli haber

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), kripto para yatırımlarını da kapsayan şüpheli işlem tanımlarında önemli bir değişiklik yaptı.

Bugüne kadar kullanıcıların müşterisi olduğu bankadan bir kripto para borsasına para transfer etmesi şüpheli işlem tanımı içerisinde yer alıyordu. Kara para aklanmasının ve terörün finansmanının önüne geçmek için yapılan bu tanım oldukça katı olarak gösteriliyordu.

Son güncellemede ise kripto paralarda şüpheli işlem tanımı daraltıldı. Artık kripto para borsalarına gönderilen paralar şüpheli işlem olarak görülmeyecek. Eğer kişinin mali profili ile uymayan sıklıkta ve miktarda kaynağı bilinmeyen kripto para işlemleri sonucunda elde edilmiş para gönderilirse bu kez şüpheli sayılacak ve araştırılabilecek. Bundan sonra standart bir kripto para yatırımcısı için artık para transferinde endişe edecek bir durum yok diyebiliriz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim