Anlık Bildirim

Mercedes-AMG, 805 bg'lik hibrid V8'in üretileceğini açıkladı

DigitalTrends'e konuşan AMG patronu Tobias Moers, geçtiğimiz yıl GT Concept ile karşımıza çıkan 805 beygirlik hibrid V8 motor üzerinde çalıştıklarını ve bir gün seri üretime gireceğini açıkladı.

Mercedes-AMG, 805 bg'lik hibrid V8'in üretileceğini açıkladı Tam Boyutta Gör
 

Mercedes-AMG, CLS, E-Serisi Coupe ve Cabriolet’te bulunan “53” modelleriyle birlikte ürün gamını elektriklendirmeye başladı. Çift turbo 3.0 litrelik V6 ünite ve 48V hafif hibrit sistemin birlikte çalıştığı bu modellerde totalde 435 beygir güç ve 520Nm tork üretiliyor. Ancak, son gelen haberlere göre şirket bunun çok daha fazlasını planlıyor.

DigitalTrends’e konuşan AMG patronu Tobias Moers, 805 beygirlik hibrit bir motorun sinyallerini verdi. “Geçen yıl Cenevre’de tanıttığımız GT Concept’i belki hatırlıyorsunuzdur. Bu konsept, ön tarafta V8 motora ve arka aks üzerinde bir elektrikli motora sahipti.” şeklinde konuşan Moers, mühendislerin bu motorun seri üretim versiyonu üzerinde çalıştıklarını belirtti.

AMG, üreteceği araçlarda karbon fiber kullanımını arttırarak ağırlığı mümkün olduğunca azaltacak. Elektrikli araçlar için batarya paketi üzerinde çalıştığı da söylenen performans markası, ürettiği araçların önemli bir parçası olarak gördüğü motor sesinden de taviz vermeyecek.

"Sessiz bir araç üretmeyeceğiz" 

Sessiz bir araç üretmeyi düşünmediklerini belirten Moers, “İşimizi tam anlamıyla bitirmedik. Şirketlerle, müzisyenlerle ve oyun dünyasından insanlarla birlikte AMG’nin elektrikli sürüşü için doğru sesi bulmak adına birçok çalışma yapıyoruz. Yolculuğumuzu henüz tamamlamadık. Sadece birçok veri topluyoruz.” şeklinde konuştu.

Son olarak, Project One modelinden diğer araçlara teknoloji transferi yapabileceklerini belirten Moers, hibrid araçlarda menzili değil, performansı arttırmanın peşinde olduklarını belirtti. Bunu yapabileceklerini, ancak önceliklerinin performans olduğunu açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim