Anlık Bildirim

Merkez Bankası, Bitcoin ve diğer dijital paraları araştırıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Bitcoin ve diğer dijital paralara ilişkin araştırmaların yapıldığını açıkladı.Dijital paraların finansal katkı sağlayabileceğini söyledi.

Merkez Bankası, Bitcoin ve diğer dijital paraları araştırıyor Tam Boyutta Gör

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Bitcoin ve dijital paralara ilişin açıklamalarda bulundu.


Murat Çetinkaya, TCMB'nin dijital paralardaki gelişmeleri yakından izlediğini belirterek dijital paraların iyi tasarlandıkları takdirde finansal istikrara katkı sağlayabileceğini dile getirdi.

Çetinkaya; dijital paralar üzerine araştırma yapılması için piyasa katılımcılarından, politika yapıcılarından ve düzenleyicilerden oluşan bir ekip oluşturulduğunu açıkladı.

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan sektörde Bitcoin'e yönelik araştırmalar yapıldığını vurgulayarak "Blockchain için konuşmak gerekirse elbette Türkiye’nin mutlaka içinde bulunması gereken bir teknoloji. Bitcoin açısından bakacak olursak, bilindiği üzere İstanbul’un bir finans merkezi olmasına yönelik çalışmalar var. Benim de insanlarla yaptığım konuşmalarda, Türkiye’de çok ciddi bir Bitcoin araştırması yapıldığını ve al-sat yapıldığını görüyorum." dedi.

Resmi kurumlar, dijital paraları araştırıyor. Bitcoin ve türevleri için henüz olumlu yada olumsuz resmi bir karar bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4775 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), dijital para ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim