Anlık Bildirim
 
Yazılım devi Microsoft gerek çeşitli web sayfalarıyla uyumluluk gerekse de popüler eklentilerden faydalanma amaçla Edge tarayıcısının temelini Chromium’a kaydırma kararında kararlı bir şekilde ilerliyor. Geçtiğimiz haftalarda ilk kararsız sürümü ortaya çıkan yazılım şimdi firma tarafından indirmeye sunuldu.

Çeşitli dosya paylaşım sitelerinden ve torrent ağları üzerinden edinebildiğiniz sızıntı versiyonundan daha kararlı da olsa henüz nihai yapıda olmayan yazılımı Microsoft Canary ve Developer olmak üzere iki kola ayırmış durumda.
Canary sürümü her gün güncellenirken, Developer branşı haftada bir güncelleme alacak. İlerleyen dönemde eklenecek Beta sürümünde ise güncelleme döngüsü 6 haftaya uzatılacak.

Gelecekteki planlar 

Mevcut sürüme eklenti desteği de ekleyen Microsoft ayrıca tarayıcıya eşitleme desteği de eklemeyi planlıyor. Böylelikle kullanıcılar farklı cihazları arasında yer imlerini ve favori eklentilerini aktarabilecekler. Diğer taraftan Chromium bildiğiniz üzere Google tarafından geliştirilmekte.
Görünüşe göre firma emekleme sürecindeki tarayıcısını Windows altında avantajlı hale getirmek için kolları sıvamış durumda. Zira Microsoft’un tarayıcı motoru için ürettiği 150 000 önerme çoktan kabul edilmiş bile.
Son olarak şu anda sadece 64 bit mimarili İngilizce Windows 10’a has tutulan yeni Edge için Microsoft’un planladığı yol haritasına baktığımızda Windows 7,8 ve hatta macOS desteğini de görmekteyiz. Tarayıcıyı deneyimlemek isteyen meraklı okurlarımız için insider sayfası burada Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11352 kez okundu.
19 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft edge, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim