Anlık Bildirim

Microsoft'un Windows 7'deki tarayıcı seçimi hatası, şirketin ceza almasına neden olabilir

Reuters tarafından yayınlanan habere göre, Avrupa Birliği yetkilileri 2009 yılında imzalanan anti-tekel anlaşmasını ihlal ettiği gerekçesiyle Microsoft'u cezalandırabilir.

Yazılım devinin Windows 7 Server Pack 1'de web tarayıcısı seçiminde kullanıcılara açıklık sağlamaması nedeniyle yetkililer gerekli incelemeleri başlatmış ve Avrupa Komisyonu tarafından açıklanan kararda Microsoft için remi işlemlerin uygulanacağı belirtilmişti. Bu gelişmeler üzerine hatalı olduğunu kabul eden Microsoft, söz konusu hatanın düzeltilmesi için gerekli adımları atmıştı.

Konuyla ilgili olarak konuşan Avrupa Birliği'nin Rekabetten Sorumlu Üyesi Joaquin Almunia, resmi işlemlerin başlayacağını açıklarken, Microsoft'un hatasını kabullenmesinin bu sürecin kısalmasında önemli rol oynadığına değindi. 

Hata olarak nitelendirilen durumdan ötürü Microsoft, Windows RT sistemiyle ilgili olarak da aynı incelemeyi başlatmış durumda öyle ki, şirket söz konusu durumun tekrar yaşanmaması adına Windows 8'de tarayıcı seçimini oldukça belirgin hale getirmişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2145 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 7, microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim