Anlık Bildirim

Mobil uygulama ekonomisi, ABD'de 512 bin iş imkanı ortaya çıkardı


Dünyanın süper gücü olarak anılsa da ABD'nin derin bir ekonomik kriz içerisinde olduğu biliniyor. On milyonlar ile ifade edilen işsiz ve evsiz oranı ekonomik krizi daha da artırıyor. Ancak son dönemde internet devlerinin ortaya çıkması iş imkanlarının da artmasına sebep oldu. Sadece Facebook'un dolaylı ve doğrudan yarattığı iş imkanı 3 milyon civarında.

ABD başkanı Obama'nın Google, Facebook, Apple gibi dev firmaların patronlarıyla biraraya gelerek istihdama ağırlık vermelerini istemesi de bunun bir işareti. Son dönemlerde yükselişe geçen mobil uygulama trendi de kendi ekonomisini oluşturdu.

CTIA tarafından yapılan bir araştırmaya göre, mobil uygulama ekonomisi ABD'de 512 000 kişiye iş imkanı sağladı. Uygulama geliştirme firmaları 200 kişiden az çalışana sahip olsa da çok fazla sayıda olmaları istihdamı da artırıyor.

Uygulama geliştirme ekonomisi 6 eyalette bir milyar dolar hacme ulaştı. Sadece Kaliforniya'da ise bu rakam 8 milyar dolara ulaşmış durumda.

CTIA, önümüzdeki 4 yılda uygulama ekonomisinin lokomotif sektörlerden biri haline geleceğini ve kendisini dörde katlayacağını öngörüyor. Bu oran neredeyse yiyecek ve petrol sektörü ile başabaş gider hale gelecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim