Anlık Bildirim

NSA, Torvalds'dan Linux'a yazılımsal açık koymasını istedi

NSA, Torvalds'dan Linux'a yazılımsal açık koymasını istedi


Son dönemde ABD federal istihbarat birimleri tarafından Google, Apple gibi önemli internet firmalarının sunucularına sızıldığı ve kullanıcı bilgilerinin toplandığı iddiaları sık sık gündeme geliyor ve özellikle Avrupa Komisyonu konuyu incelemeye almış durumda.

Linux'un babası sayılan Linus Torvalds dünyaca ünlü olsa da aslında babası Nils Torvalds da önemli bir görev ifa ediyor. Nils Torvalds, Finlandiya'nın temsilcisi olarak Avrupa Komisyonu'nda görev yapıyor.

Geçtiğimiz hafta Avrupa Komisyonu'nda yapılan elektronik izleme konulu bir incelemede Nils Torvalds oğluna NSA tarafından Linux açık kaynak platformuna arka kapı bırakılması teklifinin yapıldığını açıkladı. 

Nils oğlunun buna nasıl bir cevap verdiğini açıklamazken, başka bir komisyon üyesi açık kaynak sistemlerde diğer geliştiricilerin farkına varmadan çekirdek seviyesinde açık kapı bırakmanın mümkün olmadığını dile getirdi.

Linux tabanlı işletim sistemleri Windows kadar yaygın kullanılmasa da yüzde 1.5 civarında bir pazar payına sahip. Bu bakımdan izlenmeye değer bulunuyor zira istihbarat birimleri görünüşe göre insanların etkileşime girdiği her türlü sistemi takip etmenin zorunlu olduğunu düşünüyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2033 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Güvenlik, Linux ve uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim