Anlık Bildirim

Nokia, 500'den fazla patentini 22 milyon dolar karşılığında Vringo'ya sattı


Üst düzey akıllı telefon pazarında oldukça zor zamanlar geçiren ve yılın ikinci çeyreğinde 1 milyar dolarlık bir operasyonel zarar açıklayan Nokia, bu zararları azda olsa kapatmak için sahip olduğu bazı varlıkları elinden çıkarmaya devam ediyor.

Nakit açığını kapatmak için çabalayan şirket, 500'ü aşkın patentini 22 milyon dolar karşılığında Vringo'ya sattı. Patentlerin genel olarak hücresel bağlantı ve telekomünikasyon üzerine olduğu belirtildi. The Wall Street Journal tarafından konuyla ilgili olarak yayınlanan habere göre, 90'lı yılların sonu ve 2000'lerin başında Nokia tarafından alınan patentlerin birçoğu üçüncü ve dördüncü nesil kablosuz teknoloji üzerine olduğu belirtilidi. Nokia'nın daha önce açıklamış olduğu bazı patentlerin elden çıkarılması planına uygun hareket ettiği görülse de Vringo'ya satılan patentlerden elde edilen gelirim söz konusu nakit ihtiyacının yanında oldukça düşük bir miktar olduğu görülüyor. Ancak, Nokia'nın daha çok önem taşıyan bazı patentleri için yaklaşık 400 milyon avroluk bir fiyat belirlediği ve bu patenlerin potansiyel alıcılarının Microsoft ve Apple olduğu gelen haberler arasında yer alıyor.

Nokia'nın elinde bulundurduğu patentleri kullanarak nakit ihtiyacını ne denli giderebileceğini ise ilerleyen dönemlerde hep birlikte göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3249 kez okundu.
28 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim