Anlık Bildirim

Nvidia GeForce GTX 990M yıl sonunda geliyor

AMD'nin pazara yaptığı hamleleri dikkatle seyreden Nvidia, gardını almak için doğru zamanı kolluyor. GTX 950 serisi ile ilk adımı atmayı planlayan Nvidia, yıl sonunda ise mobil tarafta yeni bir sürpriz hazırlığında. 

Çin'deki bir toplantıdan sızdırılan notlara göre yıl sonuna kadar Nvidia GeForce GTX 990M mobil grafik kartının piyasada olması planlanıyor. N16E-GXX kod adlı kart GTX 980 gibi Maxwell GM204 mimarisi üzerinde şekilleniyor. 

Nvidia GeForce GTX 990M yerine göre 100W-185W ısıl tasarım gücü değerleri arasında değişebilecek. Dizüstü üreticisi soğutma çözümüne göre bir ısıl tasarım gücü seçimi yapabilecek. 

Nvidia GeForce GTX 990M kartının diğer bir özelliği ise MXM olarak gelmeyecek olması yani kart dizüstü bilgisayarın anakartına lehimli olarak satılacak. GeForce GTX 990M modelinin performansı söylenenlere göre SLI modunda iki adet GTX 980M grafik kartına yakın olacak. 

Böyle bir SLI sistemde ki adet GTX 980M grafik kartı, 3DMark 13 Firestrike testlerine göre masaüstü GeForce GTX 980'den yüzde 25 daha iyi skorlar elde edebiliyordu. Bu bakımdan GeForce GTX 990M kartı kağıt üzerinde GeForce GTX 980'den daha iyi performans sunacak gibi görünüyor. 

Elbette bu gelişme fiyata da yansıyor ki kartın fiyatının GTX 980M modelinin yaklaşık iki kartı olacak. Ancak Nvidia tarafında henüz resmi bir açıklama ve detaylar olmadığı için kartın neler sunacağı net olarak bilinmiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim