Anlık Bildirim

Nvidia’dan önemli hamle: Freesync monitörler G-Sync desteği alacak

AMD Freesync destekli uygun fiyatlı bir monitör aldıysanız ancak ekran kartınız da Nvidia ise artık G-Sync desteğinden yararlanabileceksiniz. G-Sync Compatible bunun için geliştirildi.

Görüntülerin ekrana ulaşması esnasında gecikmesini önleyen ve yırtılmaların önüne geçen senkronizasyon teknolojisi monitör pazarını adeta ikiye bölmüş durumda. Nvidia kendi G-Sync çözümünü kullanırken AMD ise VESA Adaptive Sync tabanlı Freesync teknolojisine yer veriyor.

G-Sync Compatible nedir?

Bugüne kadar oyuncu monitörleri ya FreeSync ya da G-Sync teknolojisini kullanmak zorundaydı ve ikisinin bir arada kullanılması mümkün değildi. Şimdi Nvidia önemli bir hamle yaparak Freesync monitörlere göz kırptı.

G-Sync Compatible adıyla başlayan programda VESA Adaptive Sync monitörlerin G-Sync desteği kazanmasının önü açıldı. Nvidia’nın titizlikle takip ettiği program kapsamında zorlu testleri geçen Freesync monitörleri G-Sync desteği kazanacak. Bu monitörlerde G-Sync Compatible tanımlaması kullanılacak ve G-Sync varsayılan olarak GeForce yazılımında açık halde gelecek.

 

Nvidia’dan önemli hamle: Freesync monitörler G-Sync desteği alacak Tam Boyutta Gör

15 Ocak 2019 itibariyle G-Sync Compatible desteğinin başlayacağı ifade ediliyor. İlk Game Ready sürücüsünde G-Sync Compatible desteği sunulacak. Şu ana kadar 400 monitör teste girdi ve 12 tanesi G-Sync Compatible sertifikası aldı. Bu monitörlerde G-Sync desteği varsayılan olarak açık gelecek ancak testi geçemeyenler de manuel olarak bu desteği açabilecekler.

G-Sync Compatible herhangi bir yonga desteği olmadan yazılım tabanlı sunulan bir program durumunda. Standart G-Sync ise sertifikalı monitörlerde sunuluyor ve en iyi görüntü kalitesi için 300 civarında testten geçiyor. G-Sync HDR olarak bildiğimiz G-Sync Ultimate yonga tabanlı program ise 1000 nit parlaklık değerine çıkıyor ve ilk monitörler hatırlanacağı üzere 2000$ civarında piyasaya çıkmıştı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16662 kez okundu.
42 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ces2019, g-sync compatible ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim