Anlık Bildirim

Nvidia dünyanın en akıllı şirketi seçildi

MIT Tehcnology Review bu yılın en akıllı şirketlerini içeren listesini yayınladı. Yenilikçi teknoloji ve etkili iş modellerinin referans alınarak oluşturulduğu listenin zirvesini Nvidia aldı.
Mühendislik bilimleri ve teknoloji araştırmalarında dünyanın en saygın üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology (MIT) çatısı altında 1899 yılında kurulan MIT Technology Review, dünyanın "en akıllı" şirketleri listesİni yayınladı. Onlarca farklı şirketin titizlikle incelendiği çalışmanın bu yılki galibi, Nvidia oldu. Yakın zamanda farklı platformlar tarafından da yılın şirketi, CEO'su Jen-Hsun Huang'ın da yılın yöneticisi şeçildiği Nvidia, hem ürün geliştirdiği alanlarda hem de borsada başarıdan başarıya koşuyor.
Nvidia dünyanın en akıllı şirketi seçildi
 
MIT Technology Review editörlerinin yenilikçi teknoloji ve etkili iş modelleri ölçeğinde değerlendirdiği şirketler arasından Nvidia'nın öne çıkmasını, oyun için hazırladığı çipleri geliştirerek yapay zeka ve derin öğrenme gibi mihenk taşı teknolojilerin geliştirilmesine yardımcı olması sağladı. Veri merkezleri için hazırladığı Volta mimarisine sahip yeni GPU tasarımı için 3 milyar dolar ar-ge yatırımı yapan Nvidia'nın, teknolojik yeniliklerine ek olarak bunları ticari başarıya dönüştürüp veri merkezi gelirlerini %186, otomotiv endüstrisinden gelen gelirlerini %24 yükseltmesi bu başarıya katkı sağladı. Kaldı ki şirketin sadece son bir yılda borsa gösterdiği ilerleme ve piyasa değerinin 90 milyar dolar taşımış olması da bu başarının elde edilmesini katkı sağlamış.
Nvidia dünyanın en akıllı şirketi seçildi
 
Her yıl yayınlanan bu listeyen arka arkaya üçüncü defa dahil olan Nvidia, 2015 yılında 28. sıradan girişi yaparken, geçen yı 12. sıraya yükseltmiş. Bu dönemlerde zirvede yeralan isimlerse sırasıyla Tesla ve Amazon olmuştu. Üçüncü yılında zirveye yerleşen Nvidia dışında ağırlıklı olarak bilgisayar donanımı, internet teknolojileri, derin öğrenme ve yapay zeka alanındaki şirketlerin yer aldığı listede bioteknoloji ve yenilenebilir enerji şirketleri de bulunuyor. Teknoloji devlerine bakıldığında ise bazılarının sırası şu şekilde; Google 5., Intel 13. Apple 16. Microsoft 27. ve Tesla da 31. sırada yer alıyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4319 kez okundu.
19 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mit, nvidia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim