Anlık Bildirim

Nvidia'nın sürücü tabanlı sürprizleri devam ediyor

Nvidia'nın GeForce 384 serisi sürücü ailesi meşhur olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Eski nesil ekran kartlarına DX12 desteği getiren sürücü, şimdi de Netflix'in işlemci zorunluluğunu aşıyor.
Nvidia'nın yeni bir sürprizi daha ortaya çıktı. Daha önceki haberimizde GeForce 384 serisi sürücülerin, 6-7 yıllık Nvidia ekran kartlarına DirectX12 desteği kazandırdığını belirtmiştik. Aynı sürücü ailesi şimdi de, Netflix'in 4K yayınları için gerekli olan donanımsal bir engeli aşmasıyla gündeme geliyor.
Netflix'in 4K Ultra HD yayınlarını bilgisayarda izleyebilmek için, yeterli güce sahip bir ekran kartıyla birlikte, Intel'in 7. nesil veya AMD'nin ise Ryzen serisi işlemcilerine gereksinim duyuluyor, daha doğrusu şart koşuluyor. Ancak dikkatli bir Reddit kullanıcısı, GeForce 384 sürücü güncellemesinden sonra işlemci sınırlamasını aştığını belirtti.
Nvidia'nın sürücü tabanlı sürprizleri devam ediyor
 
Eski nesil bir işlemci ve GeForce GTX 1080 ile birlikte Netflix'in 4K Ultra HD yayınlarının alınabilmiş olması önemli bir gelişme. Hali hazırda PC ortamında bu yayınların alınabilmesi için sadece son nesil işlemci ve güçlü GPU değil, Windows 10 işletim sistemi ve Edge tarayıcısıyla birlikte HDCP 2.2 uyumlu bir 4K monitör de gerekiyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4024 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, nvidia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim