Anlık Bildirim

Pegatron, iPhone 5C'den çok umutlu

Pegatron, iPhone 5C'den çok umutlu Tam Boyutta Gör

Apple’ın en büyük müşterisi olduğu Uzakdoğulu üretici Pegatron’un önemli gelir kalemlerinden olan masaüstü ve dizüstü bilgisayar sevkiyatı bu çeyrekte ortalama %10 gerileyecek. Ancak Pegatron, bu çeyrekte gelirlerinde önemli artış bekliyor. Nasıl mı?

Bilindiği gibi Apple,  yıl içerisinde lanse ettiği iPhone’un üretimini çoğunlukla Foxconn’a yaptırıyor. Apple, bu stratejisini bu yılda sürdürecek. Yani 7.nesil iPhone’un üretimi Foxconn’a ait. Ancak bu sene tanıtılması beklenen diğer iPhone, iPhone 5C’nin üretimini ise Pegatron’a vermiş ve bu anlaşma bir süre önce internete sızan raporla netlik kazanmıştı.

Yatırımcılar Toplantı’sında açıklamalarda bulunan Pegatron’un CEO’su ve başkanı Jason Cheng, bilgisayar alanındaki %10’luk gerilemeye rağmen 3Ç2013 ve 4Ç2013 için umutlu konuştu. Bilgisayar dışı üretim alanında 3.çeyrekte %50’ye yakın, 4.çeyekte ise çok daha fazla gelir artışı ile her iki dönemde de elir açısından olumsuzluk yaşamayacaklarını söyleyen Cheng, açıklamasında bu gelir artışını “yeni tüketici elektroniği ürününe” borçlu olduklarını söylerek  iPhone 5C’yi işaret etti.

Cheng, açıklamasında direkt olarak iPhone 5C ismini safetmese de gerek firma içerisinde gerekse de kaynaklardan gelen açıklamalar, Cheng'in yaptığı üstü kapalı açıklamadaki "yeni ürünün" iPhone 5C olduğu yönündeki yorumu güçlendiriyor.

10 Eylül’de tanıtılarak 1-2 hafta içerisinde satışa sunulması beklenen iPhone 5C’nin yanı sıra hali hazırda  iPhoen 4 ve iPhone 4S ile iPad Mini’nin üretimini gerçekleştiren Pegatron, en fazla gelirini %27’lik pay ile Apple’dan sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1649 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
üretim, Apple ve iphone 5c
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim