Anlık Bildirim

PlayStation Mobile yayın hayatına son veriyor

Sony'nin mobil oyun sektörünü canlandırmak ve Xperia cihazlarının popülaritesini artırmak amacıyla başlattığı PlayStation Mobile beklenen ilgiyi göremedi ve kendisini bekleyen sondan da kurtulamadı.
Hem PS Vita için hem de Xperia ve Xperia harici belirli Android cihazları için optimize edilmiş mobil oyunlar sunan PlayStation Mobile, o dönem HTC One X, One V gibi pek çok önemli modele sertifika vermiş ve ekosisteme dahil etmişti. Mobil oyunlar arasında ise Super Crate Box, Rock Boshers DX, Rymdkapsel, Aqua Kitty, Out of Mind gibi yapımlar yer alıyordu.
Ancak mobil oyun sektörünün gelişmesi kullanıcılar Google Play mağazasına daha çok bağladı ve PS Mobile platformuna olan ihtiyaç azaldı. Lisans verilen cihaz sayısı da gittikçe düştü ve neredeyse hiç kalmadı.
Platforma olan ilginin azalması Sony'ye servisi kapatmaktan başka çare bırakmadı. Firma 15 Temmuz itibariyle servisi kapatacağını duyurdu. Yeni alımlara kapanacak olan servis sadece yeniden indirme ve oyun içi satın almalara açık olacak. Ancak 10 Eylül itibariyle sunucular da kapanacak ve herhangi bir erişim sağlanamayacak. Bu bakımdan daha önce oyun satın almış kullanıcıların cihazlarını aktif etmeleri öneriliyor. Böylece oyunları servis kapanmadan önce indirip daha sonra oynayabilme imkanı olacak.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim