Anlık Bildirim

Portico projesi dokunmatik deneyimini ekranın dışına taşıyor


Dokunmatik ekran tasarımları akıllı telefon ve tabletlerin popüler olmasından sonra büyük önem kazandı. Küçük ekranlar kadar Microsoft Surface gibi dokunmatik dev ekranlar da gitgide günlük hayatımızda yerini almaya başlıyor. Washington'da ise mühendisler dokunmatik deneyimini ekranın dışına taşımak için araştırmalarına devam ediyor.

Intel, Microsoft Research ve Washington Üniversitesi bilgisayar mühendisleri Daniel Avrahami, Jacob Wobbrock ve Shahram Izadi, Portico adını verdikleri bir proje ile ekranın dışında kalan alanı da dokunmatik alana dahil etmek için çalışmalar yapıyor.

Microsoft Surface projesine benzeyen çalışmada üç mühendis 12 inçlik bir dokunmatik tableti iki adet webcam yoluyla 26 inçe kadar büyütebiliyorlar. Böylece ekranın dışında kalan objeler de ekranın içindeki aktiviteye dahil olabiliyor. 

Videoda görüldüğü üzere pullarla bilgisayara karşı üç taş oynanırken, bir top kullanarak penaltı oyunu ve uzay gemisi maketiyle Asteroid oyunu rahatlıkla oynanabiliyor. 

Portico iki adet web kamerasıyla tabletin çevresindeki objelerin yükseklik ve pozisyonunu hesap ediyor ve ekrandaki grafiklerin cisimlere nasıl tepki vereceğini ayarlıyor. Algılanan objeler böylece tabletteki etkileşime dahil ediliyor.

Proje gittikçe küçülen cihazlara daha geniş bir alan temin etmek amacını güdüyor. Gelecek ay düzenlenecek Arayüz Yazılımları Konferansı 2011'de de proje görücüye çıkacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6764 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft surface
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim