Anlık Bildirim

RIM, BB10 işletim sisteminin lisanslanması için Samsung ile görüşüyor


2011 yılını çalkantılar ve pazar payında gerileme ile kapatan Kanadalı RIM firması bu yıl BlackBerry 10 işletim sistemi ile kaybettiği pazar payını geri almayı hedefliyor. Ayrıca firmanın BB10 sistemini lisanslama yoluyla yayma niyetinde olduğu da daha önce bildirilmişti.

BGC Partners yatırım firmasından Collin Gillis tarafından aktarılan bilgiye göre Samsung, BB10 işletim sisteminin lisanslanması karşılığında RIM firmasına hatırı sayılır bir yatırım yapmak için görüşmelere başlamak üzere.

Gillis'e göre Google'ın Motorola'yı satın alması Android üreticilerini tedirgin etmiş durumda. Bu bakımdan Samsung'un gelecek vaad eden mobil platformlara yatırım yapma arayışı bununla ilişkilendiriliyor. Bunun yanında Bada işletim sistemi, Windows 8 ve Windows Phone platformları Samsung'un hız vereceği alanlar olacak.

RIM'in çiçeği burnunda tepe yöneticisi Thorsten Heins, BlackBerry ekosistemine yeni ortaklar katma konusunda niyetini de Ocak ayında belli etmişti.

Samsung'un firmaya yapacağı yatırım miktarının 1.5 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor. Bu hisse satışı veya şirketin bir kısmının satın alınması gibi bir durum sözkonusu değil. Yatırım lisanslama ve teknoloji geliştirme alanına yapılacak.

Samsung'un BlackBerry cihazlarının satışına başlaması RIM'in gelirlerine de pozitif etki yapacaktır. En erken yıl sonunda çıkması beklenen Samsung modellerinin ne kadar başarılı olacağını zaman gösterecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4519 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
blackberry, Samsung ve bb10
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim