Anlık Bildirim

Robot DE NIRO hasta insanlara yardım edecek

Hasta ve muhtaç insanların bakımına yardımcı olmak üzere tasarlanan Robot DE NIRO gelecek yıllarda sağlık sektöründe önemli bir rol oynayacak teknolojinin habercisi olabilir.
Robotlar gelecekte sağlık hizmetlerinde önemli bir rol oynayabilir, yaşlıların hayatlarını kolaylaştırabilir ve savunmasız bireylere yardım edebilir. Imperial College London'daki araştırmacılar yakın zamanda hasta ve bakıma muhtaç insanlara yardımcı olabilecek bir robot geliştirdiler.

Geleceğin hasta bakıcısı olabilir

İsmini ünlü Hollywood aktörü Robert De Niro'dan alan Robot DE NIRO, robotların sağlık sektöründe kullanılmasına bir başlangıç teşkil edebilir. Geliştiricilerden Dr. Kormushev: "Projemizin hedefi şaşırtıcı bir derecede basitti. Sosyal fayda sağlayabilecek bir robot geliştirmek istedik. Hasta insanlara ilaçlarını verebilecek ve onlara birçok konuda yardımcı olabilecek bir robotun inanılmaz derecede değerli ve uygulanabilir olduğunu düşündük. Robot DE NIRO ayrıca navigasyon, yüz tanıma ve nesne manipülasyonu gibi yeteneklerle de donatıldı." ifadelerini kullandı.
Robot DE NIRO, gelişmiş ve karmaşık manipülasyon görevlerini de etkin bir şekilde ele alabiliyor. Yapılan açıklamalara göre dinamik olarak değişen ortamlarda, bağımsız olarak hareket edebilen robot, insanlarla güvenilir bir şekilde etkileşime geçebiliyor. Gelecekte sosyal yardım sunan robotların çok önemli bir yer teşkil edeceğini belirten ekip, bu gelişmeyi sağlık sektörü açısından olukça önemli olarak değerlendiriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim