Anlık Bildirim

Volkswagen, 23 bin dolardan satışa sunacağı elektrikli otomobil geliştiriyor

Alman otomotiv devi Volkswagen, 23 bin dolardan satışa sunacağı elektrikli otomobillerin üretimine başlayacak. Şirketin birkaç fabrikasını bu işe ayırdığı belirtiliyor.
Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden Volkswagen'in, 20 bin avrodan veya 23 bin dolardan satışa sunacağı uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil geliştirdiği bildiriliyor. Şirket Almanya'daki fabrikalarından üçünü bu elektrikli otomobilleri üretmeye ayırdığı belirtildi.

Volkswagen elektrikli araç üretimini hızlandırıyor

Eğer şirket belirtildiği gibi bu elektrikli otomobilleri 23 bin dolardan satışa sunacak olursa, Tesla'dan 12 bin dolar daha ucuz bir seçenek olacağını söyleyebiliriz. Zira, Tesla'nın en ucuz elektrikli otomobili Model 3'ün baz modeli 35 bin dolar fiyat etiketine sahip. Volkswagen'in planlarına hakim olan bir kaynağın belirttiğine göre şirket ilk elektrikli otomobil modeli için 200 bin araçlık bir üretim hacmi planlamış durumda.
16 Kasım'da şirket yönetim kurulunda masaya yatırılacak olan bu strateji Volkswagen'i Avrupa'nın en büyük seri elektrikli otomobil üreticisi haline getirebilir. Şirketin bir başka elektrikli otomobili olan ID Aero'nun da orta ölçekli Passat'ın üretildiği fabrikada inşa edileceği belirtiliyor. Ayrıca tüm bunlara ek olarak Volkswagen elektrikli minübüs üretimine de, yakın bir süreçte Hannover fabrikasında başlayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim