Anlık Bildirim

Ryzen 2 ile en hızlı masaüstü işlemciler geliyor

Zen işlemci mimarisi ile çok iyi bir çıkış yakalayan AMD bu yıl da geliştirmeye devam ediyor. Ryzen 2 serisi ile en küçük ve en hızlı masaüstü işlemciler geliyor.

CES 2018 fuarında sahneye çıkan AMD nihayet merakla beklenen Ryzen 2 ya da Zen Plus olarak adlandırılan iyileştirilmiş mimari hakkında ilk resmi bilgileri paylaştı. Ryzen 2 bu kez piyasayı yerinden oynatacak.

Ryzen 2 özellikleri

AMD’nin geçen yıl ortalarına doğru GlobalFoundries ile 12nm üretim sürecine geçeceğini açıklaması aslında Ryzen 2 serisinin de kaderini belli etmişti. Zen+ adıyla daha iyi hale getirilen Zen mimarisi, 12nm süreci de eklenince daha iyi enerji verimliliği ve daha iyi performans ortaya çıkıyor.

AMD henüz Ryzen 2 serisi ile ilgili teknik detaylar vermekten kaçınıyor ve ilk ürünlerin Nisan ayına doğru piyasaya çıkacağını belirtiyor. Lisa Su, yeni seride en küçük ve en hızlı masaüstü işlemcilerin olacağını açıkladı. Bununla birlikte uzmanlar yüzde 10-20 arasında performans artışından bahsediyor.

AM4 soketini kullanacak olan Ryzen 2 serisi bu bakımdan anakart değişimi gerektirmeyecek. Aynı dönemde piyasaya çıkacak X470 çipseti ise yeni seri için optimize edilmiş olacak. Yine yaz aylarına doğru Threadripper serisini ve yeni APU’ları görebileceğiz.

 

Ryzen 2 ile en hızlı masaüstü işlemciler geliyor Tam Boyutta Gör

Diğer taraftan mevcut seride de önemli bir fiyat indirimi yaşanıyor. Üretimi daha verimli hale getiren ve böylece maliyeti de aşağı çeken AMD, bunu da hemen tüketiciye yansıtmış. Mevcut fiyatlardan 15$-150$ arasında daha ucuz işlemciler göreceğiz. Bu da Intel karşısında AMD’nin piyasanın tozunu atacağını gösteriyor. 

AMD ayrıca Zen mimarisinin baştan aşağı yeniden ele alınmış versiyonu Zen 2 için ise 2020 yılını işaret ediyor. Şu anda tasarım çalışmaları tamamlanmış durumda. Yeni mimari 7nm sürecinde üretilecek. Zen 3 için ise 7nm+ süreci ifade ediliyor. Yani artık AMD’nin işlemci pazarında söz sahibi olacağı günler yakın gibi.

Ryzen 3 APU serisi

AMD’nin taşınabilir taraftaki önemli kozu olan Ryzen APU ailesi giriş seviyesindeki serisine de kavuştu. Ryzen 3 serisi iki APU ile bütçe dostu dizüstü bilgisayarlara en iyi performansı sunmayı amaçlıyor.

 

Ryzen 2 ile en hızlı masaüstü işlemciler geliyor Tam Boyutta Gör

Ryzen 3 2300U modeli 4 çekirdek ve 4 izlek birimi barındırıyor. 2GHz taban hızı olan yonga 3.4GHz seviyesine hız aşırtılabiliyor. Radeon RX Vega mobil grafik biriminde ise 384 stream işlemcisi mevcut.

Ryzen 3 2200U modeli ise 2 çekirdek ve 4 izlek birimi üzerinde şekilleniyor. Taban frekans 2.5GHz iken turbo ile 3.4GHz seviyesine çıkıyor. Radeon RX Vega grafik birimi ise 192 stream işlemcisine sahip.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11304 kez okundu.
29 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen 2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim